O femeie a paralizat la naștere după ce asistentele au pus-o să stea într-o poziție care i-a afectat nervul sciatic

O femeie a rămas paralizată pe viață după ce a născut din cauza unui accident despre care nu știa că s-a întâmplat.

Pentru majoritatea proaspetelor mamici, primele 48 de ore din viata bebelușului lor sunt pur magice. Ele se gândesc doar la noua lor micuță iubire și, poate, la cât de mult așteaptă să aibă un somn decent. Dar pentru Elizabeth Waggett, astăzi în vârstă de 39 de ani, a fost și momentul în care i s-a spus că se confruntă cu o paralizie de o viață, în urma unei accidentări catastrofale la naștere despre care nu știa că s-a întâmplat.

În august 2021, ea a născut-o pe fiica ei Darcy, în urma unui travaliu obositor de 72 de ore. Când a venit timpul să se ridice și să meargă la baie, și-a dat seama că nu se poate mișca. Totul, de la pelvis în jos, nu se simțea. Elizabeth este artistă, locuiește în Texas și primise o injecție epidurală cu mai bine de 24 de ore înainte de a naște. Dar medicii i-au spus că efectul său amorțitor ar fi trebuit să dispară de mult.

Un neurolog a vizitat-o și a spus că, probabil, a suferit leziuni ale nervilor ca urmare a unei întinderi prelungite a pelvisului.

„Lumea mea s-a prăbușit', a spus ea pentru DailyMail.com. „Mă gândeam – de ce eu? De ce mi s-a întâmplat asta? M-am simțit îngrozitor pentru că am avut acest nou copil și nu m-am putut ridica să merg la ea. Nu trebuia să fie așa!' – a continuat.

Două săptămâni mai târziu, testele au arătat că nervul ei sciatic – cel mai mare nerv din corp care se întinde pe coloana vertebrală până la spatele picioarelor – a suferit leziuni severe și era puțin probabil să se mai repare.

Acel moment a marcat începutul unui coșmar în care proaspăta mamă a fost imobilizată într-un scaun cu rotile, incapabilă să se ridice și să aibă grijă de ea însăși sau de copil.

Citește și – O femeie a născut după ce a fost indusă în comă, iar apoi a rămas paralizată

„Soțul meu a trebuit să renunțe la slujbă pentru a avea grijă de mine cu normă întreagă – du-mă la toaletă, ajută-mă la duș și mă hrănesc. Trebuia să aibă grijă și de copilul' – a mai spus femeia.

Scanările neurologilor au arătat că femeia a suferit o leziune de întindere la nervul sciatic din cauza poziției în care a stat în timpul nașterii. Cu alte cuvinte, poziția în care a fost pusă în timpul travaliului a provocat leziuni extreme ale fibrelor nervoase, perturbând semnalele trimise între picioare și creier.

Personalul spitalului a făcut o greșeală critică care a provocat acest lucru, a spus ea.

O asistentă a manevrat-o într-o poziție de „picioare de broască' și i-a spus să rămână așa – deoarece unele cercetări arată că această poziție facilitează nașterea.

„Am stat așa cel puțin șapte ore', spune Elizabeth. „Ceva nu mi s-a părut în regulă, dar picioarele mele erau grele și amorțite din cauza epiduralei și de fiecare dată când încercam să-mi mișc picioarele înapoi spre centrul patului, ele se lăsau înapoi'.

Citește și – Reacția unei femei care și-a văzut prima oară copilul după ce a născut în timp ce era în comă

Ea spune că atunci când a reușit să-și repoziționeze membrele, asistenta s-a întors în cameră pentru a le „corecta'.

Potențialul ca o injecție epidurală să provoace paralizie este relativ bine cunoscut. Injecția, care conține anestezic pentru a amorți temporar durerea din partea inferioară a corpului și este administrată în spațiul dintre nervii spinali, se crede că are un risc de paralizie permanentă din 54.000.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri