Reacția unei femei care și-a văzut prima oară copilul după ce a născut în timp ce era în comă

O femeie care a fost pusă în comă indusă în timpul nașterii și apoi a stat conectată la aparate pentru a supraviețui timp de 20 de zile a împărtășit momentul în care a reușit, în cele din urmă, să-și țină copilul nou-născut în brațe pentru prima dată.

După ce a ieșit din comă, Tess Frame, din San Diego, California, a crezut inițial că este încă însărcinată și i-au trebuit câteva zile până a reușit să înțeleagă cât de gravă este afecțiunea ei pulmonară.

În timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină cu fiul Thomas, alintat de familie Tommy, Tess a răcit serios la plămâni, dar din cauza dimensiunii burticii, i-a fost greu să tușească și să expectoreze.

Infecția din plămânii s-a transformat, mai târziu, în septicemie și a început să îi afecteze și alte părți ale corpului ei.

Citește și – O femeie a născut după ce a fost indusă în comă, iar apoi a rămas paralizată

Tess ajunsese în încapacitate respiratorie și a intrat în travaliu prematur, iar medicii au internat-o pentru o cezariana imediată. Tess a fost supusă anesteziei generale și intubată pentru a putea să respire.

După ce copilul a venit pe lume, starea lui Tess a devenit critică: a fost pusă într-o comă indusă și a fost apoi pe suport vital 20 de zile, timp în care încercările de extubare au eșuat din cauza insuficienței pulmonare.

Citește și – O femeie aflată în comă de șapte luni a născut o fetiță perfect sănătoasă

În cele din urmă, lui Tess i s-a făcut o traheotomie și, în câteva zile, nivelul de oxigen al corpului ei a început să se stabilizeze, iar starea i s-a ameliorat. Abia atunci a reușit să se trezească și să-și vadă pentru prima oară bebelușul.

Nou-născuții nu au voie în secția de Terapie Intensivă, dar câteva zile mai târziu, după ce a fost transferată într-un alt salon pentru recuperare, soțul ei Conrad l-a adus pe micul Tommy la ea și ce a urmat a fost înregistrat, iar clipul a ajuns în mediul online. Când și-a văzut familia, Tess a izbucnit în lacrimi. Iar când și-a luat copilul pentru prima oară în brațe, Tess a povestit că a simțit „ceva spiritual' și asta a făcut-o și mai motivată să depășească lunile de ședințe de kinetoterapie ce aveau să vină.

A fost nevoie de aproximativ șase luni să revină la normal din punct de vedere fizic, dar au existat provocări mentale majore, ca stresul posttraumatic, care i s-a părut cel mai greu de depășit.

„Sper ca și alții să poatp vedea cât de specială este legătura de familie și cât de mult vă poate schimba perspectiva. De asemenea, vreau ca oamenii să știe cât de importante sunt speranța și rugăciunea atunci când lucrurile se devin întunecate. În sfârșit, vreau ca oamenii să știe că este cu adevărat nobil și important să recunoști când nu ești sănătos mintal și să cauți ajutor' – a transmis Tess în mediul online legat de experiența ei.

Foto – captură Video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri