O fetiță și-a pierdut urechile și buza inferioară din cauza unui „semn de naștere”

O mămică a făcut publică povestea dureroasă a fiicei sale care a venit pe lume cu un semn de naștere' pe față din cauza căruia și-a pierdut urechile și buza de jos.

Fiica lui Hillary Orton, Gracie, s-a născut cu un semn ce ulterior s-a dovedit a fi o ulcerație.

„A fost suprarealist să țin urechea copilului meu în mână!”

I-au căzut urechile și buza când era copil și a rămas cu semen vizibile pe chip. Operațiile de reconstrucție au ajutat-o ​​pe Gracie, dar Orton o învață astăzi să-și iubească chipul așa cum este.

Când s-a născut fiica mea Gracie, am observat o mică pată roșie pe fața ei. M-am gândit că ar putea fi o accidentare la naștere și nu mi-am făcut prea multe griji. Am fotografiat atunci chipul perfect al lui Gracie și nu aveam idee că în curând totul se va schimba drastic' – a povetit femeia, citată de Business Insider.

Hillary s-a dus cu fata la spital pentru a investiga problema fetei, iar acolo a observat că petele de pe fața ei se înmulțiseră. Avea una pe ureche și una pe buză. Medicii au spus că ar putea fi doar semne de naștere, dar treptat petele se agravau, transfromându-se în ulcerații, în răni deschise.

La nouă zile, Gracie s-a confruntat cu o tuse severă. Hillary mai are un fiu care a avut laringită în copilărie, așa că a crezut că este vorba despre același lucru. Mama femeii i-a recomandat să sune un medic pediatru, iar acesta i-a spus să cheme de urgență o Salvare.

Citește și: Cum arată astăzi fetița cu „nasul lui Rudolf', născută cu hemangiom. Este adolescentă și a scăpat de complexele din copilărie

„Eram singur acasă cu copiii mei când o ambulanță a sosit în casă să o ducă pe Gracie la spital. Acolo am auzit prima dată diagnosticul lui Gracie: hemangiom. Hemangioamele sunt un tip comun de semn de naștere, cauzate de prea multe vase de sânge din piele. De aceea unii bebeluși au urme la naștere care seamănă cu căpșunele.

Dar cazul lui Gracie era mult mai serios decât un semn de căpșună. Ea avea hemangiom segmentar, care afectează diferite zone ale feței și ale corpului. Aceste tipuri de hemangioame au mai multe șanse să devină răni deschise și să distrugă țesutul. Am aflat apoi că asta a cauzat tusea teribilă a lui Gracie – avea un hemangiom ulcerat care acoperă 30% din căile respiratorii.

Iar lucrurile aveau să se înrăutățească rapid” – a mai povestit mama.

Medicii i-au administrat un medicament pentru adulți, iar copilul a început să respire mai ușor, dar rănile de pe față se agravau. Când Gracie avea două săptămâni, i-a căzut urechea.

„A fost suprarealist să țin urechea copilului meu în mână, întrebându-mă ce ar trebui să fac” – a mărturisit femeia.

„Am petrecut o luna întreagă în spital, unde am plâns fără încetare lângă patul lui Gracie”

Citește și: Cum arată astăzi fetița care s-a născut cu „masca lui Batman'. Transformarea micuței Luna este chiar un miracol!

Câteva săptămâni mai târziu, când încerca să îi dea apă, a realizat că nu mai avea nici buza de jos.

Am petrecut o luna întreagă în spital, unde am plâns fără încetare lângă patul lui Gracie. Ulcerațiile ei erau atât de grave! Era hrănită printr-un tub. Uram să o văd prin ce chinuri trece. Atunci am slăbit atât de mult încât o asistentă era îngrijorată că nu voi mai putea să alăptez” – a mai povestit Hillary.

Deși unele medicamente au ajutat-o ​​pe Gracie, primele ei 18 luni din viața ei au fost traumatizante pentru întreaga familie. În general, hemangioamele cresc cel mai mult în primii ani de viață, ceea ce, pentru Gracie, a însemnat mai multe ulcere, răni și țesut cicatricial. Dar treptat, starea ei a început să se stabilizeze. În cele din urmă, soarta ei s-a schimbat,  mai spus mama lui Gracie:

„Eram într-o zi în Goodwill, cu Gracie într-un cărucior. O femeie a întrebat dacă Gracie are un hemangiom și mi-a explicat că nepoata ei avea aceeași afecțiune. Am întâlnit-o pe nepoată și pe mama ei într-un parc local. Prin intermediul lor, am aflat despre Vascular Birthmarks Association și Milton Waner, chirurg plastic facial pediatru și expert în hemangiom.

„Fără buză, rămăsese cu o gură minusculă, fetei îi era greu să vorbească”

I-am trimis Dr. Waner fotografii cu Gracie și am fost surprinsă când m-a sunat. Dr. Waner a explicat că Gracie are nevoie de o intervenție chirurgicală, altfel țesutul ei cicatricial urma să îi afecteze dezvoltarea. Fără buză, rămăsese cu o gură minusculă, fetei îi era greu să vorbească, să mănânce sau să se spele pe dinți.

Hillary își dorea ca Gracie să se opereze, dar asta însemna să ajungă din Oregon la New York și să facă rost de bani pentru operația. Viața familiei s-a schimbat complet când cineva le-a spus de fundația Little Baby Face, care oferă operații pentru copii precum Gracie cu deformări faciale.

Fata a trecut prin șapte operații diferite. După prima intervenție chirurgicală la nivelul gurii, Gracie a reușit să facă lucruri pe care orice copil mic își dorește să le facă: să mănânce o acadea și să facă baloane din săpun. De asemenea, putea să mănânce cu furculița și reușise să se spele corect pe dinți pentru prima dată.

Astăzi, Gracie are 7 ani. Ea este încă în creștere, așa că tratamentul ei va evolua pe măsură se va transforma în adult. Medicii speră să imprime 3D urechi pentru Gracie. Va mai avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pe parcurs, inclusiv una pentru a ajuta la reconstrucția buzei inferioare.

„Dacă privești fața lui Gracie, poți să-ți dai seama că are o problemă. Dar nu mă concentrez asupra cicatricilor, ulcerelor sau decolorărilor feței când mă uit la ea. Văd doar chipul care o face pe Gracie fetița mea puternică, unică, o luptătoare. Se descurcă bine cu orice, iar asta o face frumoasă” – a încheiat mama ei.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri