O tanara mama murit la scurt timp dupa ce a nascut intr-o clinica privata

O mama in varsta de 34 de ani a murit ieri in urma unor complicatii aparute in timpul nasterii, care s-a desfasurat intr-o clinica privata din Constanta, potrivit Mediafax.

Cauza mortii: Hemoragie, provocata de ruptura de uter

O femeie din Slobozia, aflata la a doua sarcina, a murit dupa ce a nascut un baietel sanatos intr-o maternitate privata din Constanta.
Mama a suferit o ruptura de uter, careia i-a urmat o hemoragie puternica, ce i-a cauzat moartea prin stop cardiac.
In ciuda faptului ca a fost transportata imediat la Spitalul Judetean Constanta, femeia a murit.

'Au fost alocate nişte resurse foarte importante – acesta este avantajul unui spital de urgenţă, pentru că există posibilitatea blocării unor resurse extraordinare, adică 15 unităţi de sânge coagulare, 19 unităţi de soluţii perfuzabile, trei unităţi de trombocite, antibiotic de ultimă generaţie.
S-a făcut un efort extraordinar pentru pacientă, care reprezintă un caz nefericit', a declarat seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean Constanta.

Potrivit sursei citate, femeia ar fi nascut natural, dupa ce prima nastere ar fi avut loc prin cezariana. Cand a ajuns la spital, mama era deja intr-o stare foarte grava:

'În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurilor clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană', au explicat reprezentantii spitalului.

In ceea ce priveste starea de sanatate a nou-nascutului, acesta este in continuare sanatos.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere