La doar 5 luni, parintii au fost nevoiti sa ii faca schimbare de sex in certificatul de nastere

Pentru multe viitoare mamici, momentul unic in care afla sexul bebelusului lor este unul de neuitat. Pentru aceasta mama, afirmatia e garantat valabila.

Madelisha Hiscock, o mama sud-africana, s-a dus in timpul sarcinii la analizele de rutina, inclusiv la ecografiile de trimestre.

La primele 3 ecografii, mamei i s-a spus ca urma sa aiba o fetita. La cea de-a patra ecografie insa, mama a aflat de la medic ca bebe avea sa fie baietel.

Parintii alesesera deja un nume pentru fetita lor, ca apoi sa afle ca aveau un baietel

Desi stabilisera deja ce nume urma sa aiba fetita lor, avand de gand sa o boteze McKenzie, au primit vestea ca urma ca ei sa aiba un baietel cu bucurie si au schimbat putin planurile. Bebelusul avea sa se numeasca Kenneth.

La nastere, mamei i s-a spus ca a adus pe lume un baietel sanatos, iar femeia nu avea niciun motiv sa banuiasca altfel.

La un control medical, baiatul lor a redevenit fetita

La cateva luni de la nastere insa, parintii au simtit ca ceva nu e in regula, deci si-au dus copilul la medic.

Acolo au aflat o veste incredibila: copilul lor suferea de hiperplazie congenitala a glandelor suprarenale, o boala destul de rara ce facea ca sexul copilului lor sa fie ambiguu.

Astfel, medicii au hotarat sa testeze sangele bebelusului, pentru a determina printr-o analiza cromozomiala daca este fetita sau baiat.

Desi la nastere copilul fusese declarat baiat, in realitate parintii au adus pe lume o fetita.

A fost asadar necesar ca parintii sa schimbe certificatul de nastere al copilului si sa modifice sexul din masculin in feminin.

Hiperplazia congenitala a glandelor suprarenale nu este o boala grava, insa presupune multe dezechilibre hormonale ce pot duce la o dezvoltare ambigua a organelor sexuale, ce adesea necesita interventii chirurgicale.

Sursa articol si imagine: goodfullness.net


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul