Raed Arafat, despre vaccinare: ”Vă rog documentați-vă înainte să vă condamnați copilul la moarte sau la mutilare pe viață”

Controversa vaccinurilor a luat amploare în ultimii ani, după ce mai multe persoane publice și-au făcut cunoscută opțiunea de a nu-și vaccina copii, fapt despre care Raed Arafat susține că este unul extrem de periculos.

Secretarul de stat Raed Arafat atenționează că cel mai grav efect al campaniior antivaccinare este revenirea unor boli care au fost eradicate tocmai prin campaniile de vaccinare. El susține că persoanele publice care îndeamnă la nevaccinare trebuie să realizeze pericolul și să-și asume responsabilitatea.

„Am urmărit înverșunarea cu care unele persoane publice fac reclamă anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic să iau o poziție clară fundamentată pe ce am învățat și pe ce am văzut pe parcursul anilor. Este incredibil, și chiar extrem de periculos, pentru că unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice! Ca medic vă spun că cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorită campaniilor de vaccinare”, a scris Raed Arafat, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

'Singurele probe incontestabile sunt cele în favoarea vaccinării'

Secretarul de stat mai spune că persoanele publice care îndeamnă părinții să nu-și vaccineze copiii ar trebuie să vină cu explicații științifice și argumente de neclintit, pentru că în joc este viața copiilor.

„Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorită vaccinării și care a început să re-apară din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copiii lor! Nu știu ce poate gândi sau simți un părinte care nu-și vaccinează copilul când o să vadă copilul sau mutilat pe viață sau când o să-și piardă copilul din cauza unei boli împotriva căreia acesta nu a fost vaccinat. Respect părerile altora, însă când o persoană publică face reclamă împotriva vaccinării trebuie să vină cu probe științifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele în favoarea vaccinării și nu cele împotrivă!”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat face un apel și roagă părinții să se documenteze temeinic înainte de a lua decizia de a nu-și vaccina copilul, pentru că această decizie ar putea fi chiar fatală copilului lor.

„Nu cred că toate statele conspiră împotriva cetățenilor lor și nici statul Român nu conspiră împotriva Românilor și a copiilor lor! Vă rog și vă îndemn să vă documentați bine înainte de a condamna copilul D-voastră și alți copii cu el la moarte sau la mutilare pe viață!”, a încheiat Raed Arafat.

Citește și:


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau