Rolul jucăriilor educative în dezvoltarea gândirii logice a copiilor

Există foarte mulți copii care spun că lor nu le place la școală, că e plictisitor, că materia e grea și stufoasă și că nu au îndeajuns de mult timp să se distreze după ore și teme și meditații.Deși școala trebuie luată în serios, noi suntem de părere că nu trebuie, în sistemul de învățământ, să uităm să ne mai și distrăm. Este foarte important să nu ne mai lăsăm atât de mult stresați de ceea ce nu știm, ci, mai degrabă, să se focusăm pe cum învățăm ceea ce nu știm.Lipsa de interes a copiilor reflectă atât lipsa jocului în sistemul de învățământ, cât și lipsa jocului în activitățile educative de acasă. Din acest motiv, deși o spunem cu părere de rău, s-ar putea ca cel mic să necesite mai mult timp alături de părinți în procesul de învățare și, de asemenea, mai multe jucării educative, pentru ca cel mic să se mai și distreze în timp ce învață.Dacă școala nu este capabilă să ofere învățare prin joc, atunci este rolul părinților să ia în serios jucăriile educative pentru dezvoltarea gândirii logice a copiilor nu forțat, ci prin joc.

Ce sunt jucăriile educative?

Jucăriile educative sunt jucării menite să îl învețe ceva pe copilul vostru. Fie că vorbim despre jucării simple, care îi învață pe cei mici culorile, numerele sau animalele, fie că vorbim despre jucării mai complexe, care îi învață pe copii tabla înmulțirii, sistemul periodic sau formele geometrice, aceste jucării sunt menite să facă învățarea mai ușoară.

Dacă cel mic se distrează când învață, are șanse, conform oamenilor de știință, să rețină mult mai multă informație, să reziste mai mult timp la lecții și să își dezvolte mult mai bine capacitatea de concentrare.

Ce învață un copil de la jucăriile educative?

Un copil poate învăța foarte multe lucruri noi și interesante de la jucăriile educative, iar în cele ce urmează dorim să vă explicăm cum reușesc copiii să învețe aceste lucruri și cum funcționează câteva modele de jucării educative pentru stimularea gândirii logice a celui mic.

Haideți, așadar, să analizăm câteva modele de jucării educative!

  • Numerele și număratul

Seturile cu numere care sunt destinate atât învățării recunoașterii rapide a numerelor, cât și a potrivirii numerelor sunt, de obicei, alcătuite din jucării din două părți. O parte a jucăriilor are numărul efectiv, adică cifra în sine, în timp ce cealaltă parte a jucăriei deține numărul corespunzător, dar ilustrat.

Fie că sunt pisici, balene, peștișori sau văcuțe, joculețul se va derula în felul următor: pe partea din față a animăluțului scrie numărul 3, spre exemplu, iar pe partea din spate sunt trei pete, trei scoici sau trei floricele. Cele două părți ale jucăriei vor fi separate, iar copilul va trebui să le potrivească pe cele care corespund.

  • Literele

Pentru învățarea literelor, puteți opta pentru litere magnetice, pe care să le lipiți pe frigider sau pe o tablă magnetică, puteți opta pentru litere de înșiruit pe o sfoară, puteți opta pentru seturi cu animăluțe cu litere pe ele, orice vă doriți sau orice dorește cel mic.

Atunci când încercați să învățați copilul literele alfabetului, încercați să vă distrați cu el. Puteți face forme cu literele, puteți să le utilizați pentru a desena, puteți fi cât de creativi doriți, iar cel mic cu siguranță se va distra copios în timp ce învață.

  • Culorile

Cel mai simplu în învățarea culorilor este să folosiți jocuri de potrivire. Spre exemplu, puteți folosi un joc unde să aveți câte două piese de aceeași culoare pe care cel mic să le potrivească între ele. În acest mod, atunci când le potrivește, voi puteți rosti denumirea culorii, iar cel mic va reuși să asculte denumirea ei și să dezvolte, în același timp, capacitatea de a le potrivi între ele.

Veți vedea atunci cât de inteligenți și perspicaci sunt cu adevărat copiii. Chiar dacă cel mic nu va putea încă rosti denumirile culorilor, veți observa că învață cu rapiditate să le potrivească.

  • Cum să citească ceasul

Odată ce copilul a învățat numerele, acesta va putea învăța și cum să citească ceasul. Tot ce trebuie să faceți este să îi cumpărați un șablon sub formă de ceas, pe care acesta să poată identifica componentele pe care i le veți denumi voi și numerele. Va face singur legătura între rotirea completă și numerele care cresc pe măsura ei.
Iar după ce îl învățați toate aceste lucruri minunate cu ajutorul unor jucării educative, nu uitați că cel mai bine se aerisește creierul la o plimbare în parc! Cumpără-i și o tricicletă ieftină online și oferă-i o vară întreagă de dezvoltare cognitivă și fizică!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial