Scrisoarea dureroasă a unei femei către copilul pe care nu-l poate avea niciodată

O femeie care suferă de endometrioză a scris o scrisoare emoționantă și dureroasă pentru copilul pe care nu îl va putea aduce pe lume niciodată din cauza afecțiunii sale.

Endometrioza este o boală cronică, fără leac, dureroasă, ce afectează, statistic vorbind, una din 10 femei, mai exact peste 170 de milioane, la nivel mondial. Această afecțiune ginecologică presupune existenta țesutului endometrial (țesut care căptușește interiorul uterului) în afara cavității uterine. Țesutul endometrial este supus modificărilor hormonale de-a lungul ciclului menstrual și care se îngroașă și produce mici sângerări intraabdominale la fiecare perioadă menstruală. Endometrioza este una dintre principalele cauze de infertilitate în rândul femeilor.

Pentru că se numără printre persoanele care suferă de această afecțiune și este conștinetă există șanse mari să nu poată aduce pe lume un copil, dar încă mai speră ca o minune să se întâmple, o femeie, a cărei identitate nu a fost menționată, i-a scris o scrisoare plină de emoție și foarte dureroasă copilului pe care nu îl va putea naște niciodată.

Scrisoarea care a fost publicată pe un blog dedicat acestei afecțiuni, dar și altor probleme de fertilitate, sună în felul următor:

Scumpul meu,

Nu ai idee de când aștept să vii pe această lume. Nu a fost o călătorie ușoară. Mi s-a spus că s-ar putea să nu am niciodată ocazia să te cunosc. Medicii cred că trebuie să fac o histerectomie pentru a scăpa de durerea cronică pe care o experimentez în fiecare zi. Dar, le-am spus că nu renunț!

Printre crizele de durere paralizantă, nopțile petrecute în spital pe perfuzii cu morfină și nenumăratele operații, eu nu am reușit să trăiesc până acum o „viață normală'. Dar nimic din toate astea nu contează pentru că știu că de îndată ce te voi ține în brațe va fi meritat.

Citește și – Scrisoarea emoționantă a unei mame pentru copilul pe care se pregătește să-l avorteze. „Ai putea avea ochii tatălui tău și nasul meu'

Dacă vei fi fată, sper că nu trebuie să te confrunți cu endometrioza așa cum am făcut eu. Asta m-ar distruge. Dacă vei fi băiat, sper să ai un suflet bun ca tatăl tău. Sper să îi respectați pe ceilalți și să înțelegi că menstruația este ceva firesc și nu este rușinos să vorbești sau să știi despre ea.

Pui mic, nu pot să mă uit la copiii altora acum, pentru că nu pot să nu-mi imaginez cum ar putea arăta chipul tău și la cât de mult îmi doresc să-ți fiu mamă.

Tu să știi că din cauza bolii mele, este posibil să te port doar pentru scurt timp în pântec, iar apoi să părăsești această lume înainte de a te ține în brațe. Dacă se va întâmplă asta, să știi că îmi va părea atât de rău! Tristețea mă va urmări pentru tot restul vieții.

Citește și – Scrisoarea emoționantă a unei fetițe de 5 ani, compusă cu câteva minute înainte de a muri

Dacă ajung să te întâlnesc, iubitule, dacă ajung să te țin în brațe și să știu că ești sănătos, promit că nu voi mai cere niciodată nimic pe lumea asta. Ai putea fi un miracol pentru mine și m-ai putea salva! Îți voi citi în fiecare seară și îți voi cânta. Voi sprijini deciziile pe care le iei pe măsură ce devii adult și voi plânge când îmi vei spune că te muți. Voi fi nespus de bucuroasă când te vei căsători și vei avea copii ai tăi.

Aș vrea să-ți pot spune ce ne rezervă viitorul. Nimeni nu știe, lumea e plină de mister, puiule. Veți învăța asta dacă vei ajunge aici. Îmi pare rău că nu am mai multe răspunsuri pentru tine. Un lucru pe care îl pot garanta, totuși, este că nu voi înceta niciodată să lupt pentru tine. Indiferent de costuri și de cât de grele vor fi lucrurile pentru mine de acum înainte.

Indiferent câte vizite la spital urmează, de durerile infernale, de nopțile nedormite, și de momente în care mă simt complet singură și neajutorată sau zile în care sunt dublat de durere, nu voi putea închide ochii știind că nu am făcut totul pentru tine.

Până ne vom întâlni, mă voi strădui să devin persoana pe care vreau să o cunoști când vei ajunge la mine – puternică, încrezătoare și rezistentă. Voi continua să zâmbesc când ceilalți din jurul meu vor anunța că vor avea un copil (chiar dacă inima mi se va sfârteca pe interior).

Voi continua să-l iubesc pe tatăl tău, ca să poți descoperi și tu cât de uimitor este el. Voi continua să învăț lucruri noi pe care să le împărtășesc cu tine. Voi continua să mă rog tuturor zeilor pentru tine, în fiecare zi.

Te iubesc acum. Te voi iubi pentru totdeauna,

Mămica ta!

Poză simbol / Sursă Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri