Secretul pentru a crește un copil fericit stă în primii ani de viață

E normal să te stăpânească gândurile anxioase atunci când vine vorba despre creșterea și educarea primului născut. Vizitele la pediatru, cărțile științifice despre dezvoltarea bebelușului și articolele de pe internet sunt cei mai buni prieteni pentru o tânără mămică. Da, primordial pentru o dezvoltare bună a copilului tău sunt primii ani de viață, mediul din jurul lui, obiceiurile sănătoase și afecțiunea. Ca el să ajungă o persoană împlinită, care nu a dus lipsă de nimic, trebuie să centrezi toate activitățile lui exact în modul prin care copiii învață: prin joacă. Poți găsi mai jos o listă cu motivele și tipurile de jocuri de făcut împreună cu cel mic, asigurându-i așa o viață mai mult decât fericită.

         De ce este importantă joaca pentru copii?

Pentru copii, jocurile nu înseamnă doar distracție și alergătură, sunt modul prin care aceștia descoperă lumea, învățarea, exprimarea și comunicarea sentimentelor sunt mult mai ușor de receptat atunci când sunt expuse printr-un joc, când aceste acțiuni sunt prezentate cu zâmbetul pe buze de către părinți și când cei mici au de îndeplinit scurte task-uri pentru care sunt felicitați.

         Cercetătorii au descoperit că joaca dintre părinți și copii le dezvoltă o mulțime de abilități și aptitudini, precum:

·       Abilități motorii – înțeleg mult mai ușor cum să mânuiască obiectele și scapă de „stângăcii'

·       Creativitatea – vor ajunge chiar ei să inventeze cu timpul propriile reguli de joc, propriile povești pe care să le spună

·       Se dezvoltă vocabularul

·       Stăpânirea mai facilă a emoțiilor – acordându-i mai multă atenție unui copil, acesta se va simți iubit, frica și teama de abandon fiind mult mai greu de ajuns la el. Stresul este redus și copiii vor fi mult mai sociabili atunci când vine vorba de întâlnitul cu alții de vârsta lui

Dacă nu știi de unde să începi când vine vorba despre practicarea jocurilor cu copilul tău, poți să pornești de la lucruri simple: jucăriile pe care le ai deja în casă sau activități care nu necesită multe materiale speciale, cum sunt pictatul, spunerea de povești, jocul de-a v-ați ascunselea.

Însă, când el se va plictisi de toate acestea va trebui să pornești în căutarea unor jucării care să îl atragă. Te poți orienta spre mașinuțe electrice pentru copii de la babyneeds.ro, care vor asigura fericirea copilului atunci când ieșiți la plimbare. El se va bucura de condusul mașinuței, iar tu de faptul că este cuminte și își consumă energia într-un mod benefic. Majoritatea mașinuțelor pot fi controlate de către părinți prin telecomandă, așa că riscurile sunt minime, iar avantajele, majore.

Cu cât copilul tău înaintează în vârstă, cu atât poți să diversifici activitățile făcute împreună. Îi poți arăta puzzle-urile sau piesele lego, ori puteți chiar încerca lucrul manual: olăritul, sculptatul etc. Cel mai important lucru este ca tu, ca părinte, să înțelegi cât de vitală este interacțiunea prin joacă pentru copilul tău. 

Caută să diversifici cât mai mult lucrurile împreună și ține cont de acest avantaj al învățării prin interacțiuni de domeniul ludicului.

Sursa foto: pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton