Sfaturi utile pentru măsurarea temperaturii la copiii agitați

Atunci când copilul dumneavoastră nu se simte prea bine sau dacă remarcați anumite simptome ce pot semnala apariția febrei, apare îngrijorarea și neliniștea. Pentru a stabili un diagnostic și tratamentul care se impune, măsurarea corectă a temperaturii corporale a copiilor este esențială. În cazul în care copiii sunt agitați, părinții trebuie să fie pregătiți să facă față acestei situații. În rândurile care urmează vă prezentăm câteva sfaturi utile care să vă ajute să măsurați temperatura copiilor mici, chiar și în momentele în care sunt neliniștiți.

De asemenea, în acest articol veți găsi și câteva recomandări în legătură cu alegerea unui termometru pentru copii și în legătură cu ce aveți de făcut după ce măsurați temperatura. Este foarte important ca temperatura copilului să fie măsurată corect, pentru că febra poate să anunțe o infecție sau o altă problemă de sănătate. Părinții trebuie să fie foarte atenți la acest aspect, iar dacă febra nu poate fi gestionată la domiciliu este esențial să ceară cât mai curând ajutor medical specializat.

Recomandări pentru măsurarea temperaturii la copiii neliniștiți

Înainte de momentul în care începeți măsurarea temperaturii, copilul trebuie să fie pregătit. Această pregătire presupune să oferiți suficiente explicații în legătură cu ce urmează să faceți și de ce contează acest lucru, explicații care trebuie oferite folosind un ton calm. Este important pentru copil să înțeleagă faptul că nu va simți nicio durere în timpul efectuării procedurii. Termometrul pe care îl folosiți trebuie să fie unul adecvat. Aveți de ales între cele orale, cele rectale sau cele pentru frunte – acestea din urmă fiind de preferat în cazul copiilor agitați, pentru că măsurarea este mai rapidă. O altă recomandare este aceea de a va asigura înainte de utilizare că termometrul folosit funcționează corect și că este curat.

Copilul trebuie să fie îmbrăcat adecvat pentru a evita schimbările bruște de temperatura corporală și eventuala influențare a rezultatului. De asemenea, temperatura camerei în care se efectuează măsurarea trebuie să fie confortabilă pentru copil. Atitudinea părinților trebuie să fie una calmă și răbdătoare pe toată durata procedurii, pentru că un copil va simți stresul părintelui și acest fapt poate îngreuna lucrurile. Ideal ar fi să alegeți un termometru de frunte sau unul auricular, pentru că acestea oferă rezultatul mai rapid decât alte modele și copilul nu mai trebuie să stea nemișcat pentru prea mult timp.

Sfaturi suplimentare de care părinții trebuie să țină cont

Este foarte important să citiți instrucțiunile de utilizare ale termometrului înainte de măsurarea temperaturii, pentru a vă asigura că procedați corect și că țineți termometrul în locurile indicate. Se poate să înregistrați valori diferite ale temperaturii, de aceea este ideal să repetați măsurarea atunci când considerați că este necesar și să faceți o medie a rezultatelor. În situația în care copilul este foarte agitat și nu cooperează deloc, nu îl obligați să stea nemișcat pentru că experiența poate deveni neplăcută iar valorile obținute prin măsurare pot fi eronate.

Este recomandat să înregistrați rezultatele obținute, precum și ora la care ați efectuat măsurarea, pentru a putea urmări mai ușor felul în care evoluează febra și pentru a putea comunica medicului informațiile în situația în care se impune o consultație. În mod normal, orice părinte ar trebuie să contacteze de urgență un medic în cazul în care temperatura copilului este semnificativ mai mare decât ar trebui sau dacă mai sunt prezente și alte simptome care provoacă îngrijorare. Înainte de a încerca să tratați febra copilului, este foarte important să cereți sfatul unui specialist.

Achiziționați un termometru potrivit pentru copilul dumneavoastră

Din multitudinea de oferte care există la ora actuală pe piață, este important să alegeți un termometru care să se potrivească nevoilor specifice. Astfel, puteți opta pentru un termometru digital care este foarte ușor de utilizat și care oferă rapid rezultate foarte precise. Acestea pot să fie folosite atât oral, cât și rectal sau axilar. Termometrele cu infraroșu pentru frunte sunt non – invazive și de aceea sunt ideale în situația copiilor agitați. Tot cu infraroșu sunt și termometrele auriculare, cele care măsoară temperatura în canalul urechii, acestea fiind recomandate în situația copiilor mai mari.

Ce măsuri trebuie să ia părinții atunci când copilul are febră

Sănătatea copiilor trebuie să fie o prioritate pentru părinți, de aceea este nevoie să fie urmărită cu multă grijă și atenție. Este important să observați dacă cel mic se confruntă și cu dureri musculare, dureri de cap sau dureri în gât, precum și dacă este hidratat corespunzător. Dacă temperatura copilului crește sau persistă, trebuie să fie consultat cât mai urgent de către un medic pentru stabilirea diagnosticului și celei mai bune alternative de tratament.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton