TOP 10 obiceiuri sănătoase pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copilului

Creșterea și dezvoltarea optimă a copilului depinde, în mare măsură, de alimentația sănătoasă și de bunele practici din familie. Dacă alimentația copiilor este variată și se respectă regulile stabilite în cadrul familial este ideal pentru toată viața acestuia. Implementarea acestor reguli și modelarea lor poate fi un proces pe cât de dificil, pe atât de distractiv. Vei descoperi din următorul articol cele mai sănătoase obiceiuri pentru o bună creștere a copilului.

Promovează obiceiurile sănătoase în familie!

Nici nu-ți dai seama când copiii te urmăresc și reproduc ceea ce văd sau aud. Dacă te miri cum încep să refuze anumite alimente răspunsul este simplu: caută cauza în comportamentul tău, ca părinte.

Iată cele 10 obiceiuri sănătoase pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copilului!

  1. Alege alimente, gustări sau băuturi sănătoase când ești în preajma copilului

Deoarece copilul este foarte atent la fiecare detaliu când ești împreună cu el este important să ai grijă ce alimente consumi și tu în timpul mesei. De asemenea, consumul de lichide este benefic pentru sănătate. Dacă ai în casă un storcător de fructe de la altex.ro poți spune că este un ajutor de nădejde în bucătărie deoarece prepară cele mai delicioase și sănătoase sucuri de fructe sau legume, simplu și rapid. Ai la dispoziție o mulțime de variante sau de combinații de fructe și legume: portocale, mere, pere, sfeclă, morcovi etc.

  1. Implică-te cât mai mult în activități fizice și jocuri distractive

Având în vedere că jocul și joaca îl ajută pe copil în creșterea și dezvoltarea armonioasă este important să acorzi suficient timp pentru aceste activități.

  1. Invită copiii la cumpărături sau la gătit

Dacă ai nevoie de alimente pentru a găti poți invita și copilul la cumpărături. Vei avea surprinderea să constați ce idei bune are. Mai mult, dacă îl implici pe copil la pregătirea mesei se va simți mult mai responsabil și acesta va mânca mai bine.

  1. În timpul mesei vorbește de importanța nutrienților din alimentele consumate

Dacă nu mâncați împreună, măcar spune-i copilului cât de importante sunt vitaminele sau proteinele din alimente, chiar dacă este nevoie să inventezi povești cu personaje haioase.

  1. Menține relația prietenoasă cu mâncarea

Când copilul vrea să încerce să guste din alimente sau băuturi nesănătoase (chipsuri, băuturi carbogazoase etc.) nu-i interzice brusc, ci treptat. În acest mod ai timp să-i explici despre dezavantajele consumului unor asemenea produse.

  1. Evită îndemnul de a mânca tot ce i se pune în farfurie

Dacă introduci un aliment nou la o masă este util să-i pui în farfurie și mâncarea preferată, pentru a se obișnui treptat cu acesta.

  1. Realizează porții potrivite grupei de vârstă

Pentru a evita neplăcerea de a rămâne mâncare în farfurie este practic să pui atât cât știi că este recomandat grupei de vârstă a copilului.

  1. Pregătește un mic dejun sănătos

Dacă vrei să începi ziua cu bună dispoziție este important să  îi oferi copilului un mic dejun cât mai sănătos și consistent.

  1. Practică mișcarea în aer liber

După o masă sănătoasă este important să ieși împreună cu copilul la mișcare prin parc sau în spații cu multă verdeață.

  1. Respectă programul de odihnă al copilului 

Este recomandat să îi faci copilului un program de odihnă și ziua- circa 2 ore, nu numai noaptea- 8-10 ore. Astfel, acesta va crește și se va dezvolta cât mai armonios.

Uneori te întrebi cine pe cine educă, însă puterea exemplului este cheia reușitei unei educații solide a copilului.

Așadar, dacă vrei să fii un părinte ideal respectă aceste recomandări și vei observa cum copilul tău va deveni un adult sănătos.

Sursă foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton