TOP 3 activități simple și educative pentru copilul tău 

Există numeroase activități pe care copilul tău le poate face pentru a se dezvolta armonios, atât fizic, cât și mental. Pentru a alege cele mai distractive și educative activități trebuie să te informezi legat de impactul pe care îl poate aduce aceasta copilului tău pe termen scurt, dar și lung. 

Iată 3 tipuri de activități educaționale și distractive 

  • Cititul

Cu toate că poate părea o activitate mai mult educațională decât distractivă, nu trebuie să fie așa. 

Mulți dintre copiii care au fost obișnuiți de foarte mici cu seri în care părinții le citeau povești au tendința de a privi această activitate ca pe ceva normal nu neapărat educațional. 

Cu alte cuvinte, pentru ei este un obicei să petreacă timp ascultând povești educative, fără ca acest lucru să fie ceva impus. 

Dacă părinții sunt atenți să aleagă povești cât mai diverse și interesante, copiii vor aștepta să afle noi curiozități în cadrul acestei activități. Mai mult, cititul poveștilor de către părinți poate fi un exemplu bun pentru copii. Ei vor fi din ce în ce mai curioși, iar curiozitatea îi va ambiționa să își dorească să citească ei înșiși povești, pentru a afla mai repede aventurile personajelor preferate. 

  • Activitățile artistice 

Activitățile artistice pot face parte din mai multe domenii precum pictura, desenul, muzica, teatrul, etc. Ca părinte, trebuie să vezi care dintre aceste domenii sunt pe placul copilului tău.

Desenul și pictura sunt activități educative, care dezvoltă creativitatea și încurajează copilul să dea frâu liber oricăror idei pe care le are. Există cărți, șabloane și diverse materiale pentru pictură. Poți de exemplu alege un puzzle mecanic pentru colorat de pe ugearsmodels.ro, pentru a îmbina abilitățile de strategie cu cele artistice. Păstrează creațiile copilului tău pentru a-i arăta peste ani că era artist de mic. 

Poți să vezi dacă muzica ar putea fi o viitoare pasiune a copilului tău, prin activități simple. Caută cântecele simple, pentru copii și vezi cum reacționează copilul tău. Dacă începe să le fredoneze și să danseze pe ele, este clar că îi place muzica. Poți organiza mici seri de karaoke, astfel copilul tău își va exersa atât talentul artistic, cât și memoria. Mai mult, poate depăși timiditatea dacă îi formezi încet încet și un public. 

  • Jocurile

Jocurile pot fi activități distractive, dar și educative pentru copii. Încearcă să alegi jocuri care să stimuleze copilul să se concentreze, să dezvolte strategii, să fie inventiv sau practic. 

Jocurile precum lego pot dezvolta capacitățile de concentrare și organizare ale copilului. Alte jocuri, precum cele cu forme și culori pot fi utilizate și de copii foarte mici, dezvoltându-le capacitățile de asociere, învățare și memorare. 

De exemplu, dacă urmează o vizită la doctor, poți să îi achiziționezi copilului o trusă medicală de jucărie și să faceți jocuri de rol, pentru a-i învinge frica de a merge la un consult medical. 

În funcție de vârsta copilului, poți alege jocuri pe diverse teme. Educația nu trebuie să fie axată doar pe ceea ce va urma să facă la grădiniță sau școală, ci și pe diverse situații reale, cotidiene din viața copilului tău. 

Așadar, poți alege cu ușurință diverse tipuri de activități educative, dar și distractive pentru copilul tău. Cititul, activitățile artistice sau jocurile pot fi activități care să te ajute să transmiți copilului tău lucruri referitoare la viață, comportamente adecvate sau învățături. Ele vor fi părți importante ale educației copilului tău și îl vor defini pe viitor. 

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton