TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le știi despre iaurt

Consumul de iaurt este asociat cu numeroase beneficii pe care acesta le are asupra stării de sănătate. Iaurtul este recomandat pentru prevenirea osteoporozei, pentru ameliorarea bolii intestinului iritabil dar și în sprijinirea digestiei, toate acestea însă depinzând de tipul de iaurt pe care în consumi. 

Iaurtul reprezintă de fapt laptele mai întâi pasteurizat, apoi fermentat cu diverse culturi de bacterii vii și incubat în final la o anumită temperatură pentru a încuraja creșterea bacteriilor. Pe baza acestui proces, se produce acidul lactic, care conferă iaurtului aroma sa unică. 

Acum că știi modul de fabricație, trebuie să cunoști și anumite aspecte esențiale, pentru care este indicat consumul de iaurt. 

Iată așadar 4 lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre iaurt 

  1. Este bogat în probiotice

Probioticele reprezintă un tip de bacterii benefice organismului prin faptul că acestea contribuie la reglarea sistemului digestiv dar și la reducerea constipației și balonării.  Totodată consumul de alimente bogate în probiotice îmbunătățesc absorbția vitaminelor și mineralelor, iar anumite cercetări sugerează că pot stimula sistemul imunitar și pot ajuta la menținerea sub control a greutății.

  1. Are calciu

Produsele lactate reprezintă una dintre cele mai valoroase surse de calciu, acesta fiind esențial în dezvoltarea oaselor și menținerea dinților sănătoși. Totodată are un rol important în ceea ce privește coagularea sângelui, vindecarea rănilor și menținerea tensiunii arteriale normale. Atunci când consumi alimente bogate în calciu este indicat să le asociezi cu o sursă de vitamina D, deoarece aceasta ajută intestinul subțire să absoarbă calciul. Majoritatea iaurturilor conțin cantități de vitamine B6 și B12, riboflavină, potasiu și magneziu. 

  1. Poate fi consumat și în cazul unei intoleranțe la lactoză

Iaurtul are conținut scăzut de lactoză, fapt care îl face potrivit pentru a fi consumat și de cei al cărui organism nu tolerează laptele. În cazul în care te confrunți cu disconfort, balonare sau gaze în urma consumului de lapte sau înghețată, cel mai probabil consumul de iaurt nu va  provoca astfel de simptome. Persoanele cu intoleranță la lactoză au adesea lipsă de calciu, prin urmare iaurtul poate fi chiar indicat în dieta lor. Acest lucru este valabil doar în cazul celor care au intoleranță, nu și în cazul celor alergici la produsele lactate. 

  1. Este bogat în proteine

Unele variante de iaurt disponibile pe piață au un conținut de proteine ​​mai mare decât cel al laptelui datorită adaosului de lapte uscat, fără grăsimi care are loc în timpul producției. Totodată proteinele din iaurt sunt mai ușor de digerat decât proteinele din laptele datorită fermentației. Conținutul de proteine, variază în funcție de tipul de iaurt pe care îl alegi, prin urmare dacă un iaurt simplu standard conține în medie 4 până la 5,3% proteine, iaurtul grecesc, conține 9 până la 10% proteine. Dacă toate aceste beneficii te-au convins de importanța consumului de iaurt, atunci poți consulta catalogul online al celor de la Auchan.ro și să alegi de acolo varianta care corespunde dorințelor, necesităților dar și gusturilor tale. 

În concluzie, dacă vrei să incluzi iaurtul în alimentația ta zilnică, atunci ai o mulțime de motive pentru care ar trebui să o faci. Acesta este bogat în calciu, probiotice, proteine și de asemenea, poate fi consumat chiar și de către persoanele care au dezvoltat intoleranță la lactoză. 

Sursa  foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton