Un băiat a murit după ce a acceptat o provocare periculoasă pe Tik Tok. „A intrat în stop cardiac!”

Un băiat în vârstă de 11 ani a murit după ce a acceptat o provocare pe rețeaua de socializare Tik Tok.

Tommie-Lee Gracie Billington a suferit un stop cardiac, după ce a acceptat o provocare periculoasă numită „cromare'. Bunica lui, Tina Burns, spune că totul s-a petrecut în timp ce Tommie era acasă la un prieten, la o petrecere în pijamale.

Provocarea care i-a adus moartea consta în inhalarea substanțelor chimice toxice, cum ar fi vopseaua, solventul, produsele de curățare, de igienă sau benzina. Inhalate, acestea afectează sistemul nervos central și încetinesc activitatea creierului, ceea ce dă o senzație de amețeală pe termen scurt. Substanțele provoacă, de asemenea, dificultăți de vorbire, halucinații, greață și dezorientare, dar pot duce și la apariția atacului de cord sau la sufocare.

Vorbind pentru prima dată de la moartea lui Tommie-Lee, Tina a spus: „A murit la petrecerea în pijamă la casa unui prieten. Băieții încercaseră nebunia TikTok numită „cromare'. Tommie-Lee a intrat imediat în stop cardiac și a murit chiar acolo. Medicii au făcut tot posibilul pentru a încerca să-l resusciteze, dar nimic nu a mers. A murit.”

Bunica Tina i-a adus un omagiu nepotului ei, descriindu-l drept un „băiat strălucitor, energic', care însenina și însuflețea orice încăpere'.

Citește și: O fată de 12 ani a murit după ce a acceptat o provocare virală, periculoasă, pe TikTok

Ea a spus: „A avut o inimă de aur la fel ca tatăl său. Familia noastră este complet devastată'.

Tommie-Lee a locuit cu mama lui, Sherri, în Lancaster, în timp ce tatăl, Graham, locuiește în Clayton-le-Woods în apropiere de Lancashire.

„Familiile noastre sunt complet devastate, dar cu toții ne dorim același lucru. Nu vrem ca alți copii să urmărească TikTok sau să fie pe rețelele sociale. De fapt, vrem să nu mai existe TikTok. Și copiilor să nu le fie permis accesul pe rețelele sociale dacă nu au împlinit 16 ani' – a explicat bunica băiatului, citată de Mirror.

Citește și: Un băiat de 14 ani, din Bistrița-Năsăud, s-a sinucis în urma unei provocări pe TikTok

Sherri, mama lui Tommie-Lee, i-a îndemnat și pe părinți să „ascundă toate deodorantele de copiii lor', astfel încât aceștia să nu poată participa la provocare. Postând pe Facebook, ea a scris: „Oricât de mult urăsc să vorbesc despre asta, trebuie să cresc gradul de conștientizare cu privire la ceea ce încearcă tinerii și copiii în zilele noastre. Vă rog, vă implor, ascundeți toate deodorantele de copii. Acest lucru l-a costat viața pe fiul meu.  Și alți copii pot încerca. Ei acceptă astfel de provocări pentru a încerca să atragă atenția' – a precizat mama îndurerată.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri