Un băiețel era să își piardă viața după ce a băut un suc din fructe. „Am fost șocați. Mai consumase așa ceva de atâtea ori!”

O mamă a dezvăluit un episod îngrozitor prin care a trecut, când fiul ei a căzut ca secerat, inconștient, după ce a băut dintr-un suc cu gheață.

Beth Green, în vârstă de 24 de ani, din Nuneaton, Warwickshire, s-a confruntat cu cel mai rău coșmar al oricărui părinte, când fiul ei, în vârstă de patru ani, Albie, a avut un șoc și a leșinat brusc.

„Am fost șocați. Mai consumase așa ceva de atâtea ori înainte”

Elevul fusese la o partidă de bowling cu un prieten și și-au luat câte un pahar cu granita (produs format din fulgi de gheață și sirop de diferite arome).

În decurs de o jumătate de oră, Beth a spus că Albie părea „obosit și foarte agitat' pe bancheta din spate a mașinii, notează Daily Mail. Beth a devenit din ce în ce mai îngrijorată atunci când Albie a început să „halucineze' și să se „schimbe la față', aceste lucruri determinând-o să-l ducă de urgență la spital.

Citește și: O mamă care se pregătea să-și înmormânteze fiul a fost sunată cu apel video de băiat la propriul lui priveghi

După ce a căzut inconștient, medicii au început să-l resusciteze pe copil în timp ce nivelul zahărului din sânge a scăzut la niveluri periculos de scăzute. Beth și partenerul ei, Fred Pegg, în vârstă de 24 de ani, s-au temut că băiatul lor va muri, deoarece bătăile inimii lui Albie erau „extrem de rare', iar un medic a spus că dacă nu l-ar fi adus în momentul acela, s-ar fi produs o tragedie.

Mai târziu, după analize amănunțite,  părinților li s-a spus că Albie a suferit „intoleranță la glicerol' după sucul băut.

Beth a spus: „Era vineri după școală și i-am dus pe Albie și pe prietenul lui la o pistă de bowling. Mai băuse granita acolo înainte. Obișnuia să le bea frecvent când era vreme mai caldă, dar nu era ceva constant, ci doar un mic răsfăț pentru el.

El și prietenul lui și-au băut amândoi sucurile și păreau fericiți și entuziasmați. Pe la ora 16.15 a început să obosească puțin și să se agita, nu a mai vrut să joace. Am crezut că este obosit și că a avut o săptămână lungă la școală. Când s-a urcat în mașină, spunea mereu că este obosit. Fizic nu se putea ține treaz, parcă dormea pe el. Ne-am dus la McDonald’s pentru că ne-am gândit poate că are nevoie doar de un ajutor. Pentru că nu mâncase la prânz.'

Citește și: Ce a descoperit o mamă care își monitoriza video copilul. Băiatul a fost ulterior diagnosticat cu cancer

După ce l-au lăsat acasă pe prietenul lui Albie, Beth și Fred au observat că fiul lor a început să manifeste comportamente ciudate – inclusiv să se zgârie și aparent să aibă halucinații.

Beth a spus: „A fost o experiență cu adevărat ciudată. A continuat să țipe „nu' și „lasă-mă în pace' în scaunul lui de mașină.'

Copilul a fost dus la spitalul de copii din Birmingham, iar după teste suplimentare, lui Beth și Fred li s-a spus că episodul lui Albie s-a datorat intoleranței la glicerol (substanță folosită ca substituent al zahărului în băutura consumată de copil).

Beth a spus că a fost „șocată' să afle că o băutură destinată copiilor ar putea provoca o astfel de reacție adversă – și consideră că vârsta recomandată pentru a bea băutura cu gheață ar trebui ridicată, să înceapă de la 10 ani.

„Am fost șocați. Mai consumase așa ceva de atâtea ori înainte. De ce avut o reacție abia acum? Am fost supărată că era ceva atât de simplu. Sunt un părinte care este conștient de ceea ce consumă copilul ei.

Acest suc este ceva la care fiecare copil are acces și care este promovat către copii în parcuri tematice, bowling, cinematografe – acea băutură este întotdeauna acolo.

Trebuie luate măsuri. Nu cred că ar trebui vândute persoanelor sub 10 ani. Era să-l pierdem pe fiul nostru. Nu am mai experimentat așa ceva până acum, a fost întotdeauna un copil în formă și sănătos' – a mai spus mama băiatului.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri