Un copil a fost umilit pentru jucaria pe care si-a ales-o. Reactia lui este o lectie pentru noi toti

Rheann, o mamica in varsta de 25 de ani se plimba cu fiul ei Harry, in varsta de 3 ani, printr-un magazin de jucarii cand Harry a inceput sa se joace cu un carucior pentru papusi.

In timp ce Harry impingea caruciorul prin magazin, un alt client al magazinului a venit la micutul Harry si l-a umilit pentru decizia lui de a alege acel carucior pentru papusi.

Din ce povesteste Reahnn, acel om i-a spus fiului ei: „Nu vrei jucaria asta, este pentru fetite nu pentru baieti, e roz si doar pentru feite” apoi i-a sugerat sa isi aleaga alta jucarie, o masinuta sau un dinozaur, dar nu caruciorul roz pentru papusi.

Rheann povesteste ca in acele momente a fost complet descurajata si socata de ce se intampla, nu doar pentru faptul ca sunt inca oameni maturi care cred astfel de lucruri, ci in special pentru faptul ca acelui om i s-a parut perfect in regula sa abordeze un copil pe care nu il cunoaste si sa il umileasca, sa il faca de ras si sa il faca de rusine pentru a-l determina sa nu isi cumpere jucaria pe care si-o dorea.

 

Citeste si: Jucării: roz pentru fetițe, bleu pentru băieței?

Rheann povesteste ca fiul ei mereu s-a jucat cu o gama foarte variata de jucarii si ca este un copil perfect normal caruia ii place sa se joace. Are si masinute, si dinozauri dar si ursuleti de plus si papusi si ca atat ea cat si tatal lui l-au incurajat si s-au pliat pe dorintele si interesele lui in ceea ce priveste jucariile.

„Niciun copil nu ar trebui decurajat sau umilit pentru ca are imaginatie si vrea sa se joace” a mai declarat Rheann.

Inainte ca Rheann sa apuce sa reactioneze, micutul Harry, i-a raspuns barbatului cu cateva cuvinte simple care l-au lasat fara replica. Harry i-a spus barbatului „Iau caruciorul pentru ca imi place”.

Intr-o postare pe Facebook, Rheann spune ca nu isi face griji in ceea ce priveste alegerile in materie de jucarii ale fiului ei si sustine ca fiul ei va fi un adult care nu se va simti niciodata presat sa se supuna stereotipurilor.

„Cred ca se da prea multa importanta jucariilor „de fete” sau „de baietei”, pentru ca pana la urma, jucariile sunt jucarii. Copiii vor sa exploreze si sa se exteriorizese, sa se exprime si nu ar trebui sa conteze ce jucarie alege pentru a se exprima. Barbatii adulti imping carucioarele in care se afla copiii lor, asa ca nu vad de ce ar fi gresit ca un baietel sa faca asta. Femeile conduc masini asa ca din nou nu vad ce nu ar fi in regula ca fetitele sa se joace cu masinute” a mai scris Rheann in postarea de pe Facebook.

In incheierea postarii, Rheann a scris „Fericirea fiului nostru este cel mai important lucrur pentru mine si pentru tatal sau, iar daca acum fericirea pentru Harry este sa se joace cu un carucior roz pentru papusi, atunci asa sa fie”

Sursa: mirror.co.uk
Foto: 123rf.com, Facebook.com
Text: SImona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau