Un cunoscut scriitor sustine ca poate desfiinta orice dezbatere pe tema avortului cu o singura intrebare

O controversa veche de cand lumea, una in care oricat ai incerca sa impaci ambele tabere, nu vei reusi niciodata, revine constant in atentia opiniei publice: tema avortului. Iar de aceasta data, un scriitor a reusit sa arunce si mai multe paie pe foc cu o intrebare.

Aceasta intrebare, sustine el, este una la care niciunul din oamenii care militeaza impotriva dreptului femeii de a alege nu au raspuns si nu vor raspunde vreodata, desi el tot intreaba de 10 ani.

„Ori de cate ori vine vorba de avort, am o intrebare pe care mereu le-o pun celor ce sustin ca viata incepe la conceptie. In 10 ani, nimeni nu mi-a raspuns sincer.
E un scenariu ipotetic, simplu, cu doua variante. Nimeni nu vrea sa aleaga un raspuns, deoarece le-ar distruge argumentatia.
Problema este ca EXISTA un raspuns corect, motiv pentru care cei ce militeaza impotriva dreptului femeii de a alege urasc intrebarea.”

Cu o singura intrebare incheie orice dezbatere pe tema avortului

Intrebarea este mai bine zis un intreg scenariu ipotetic, la finalul caruia ai doua optiuni. Iata cum suna acesta:

„Esti intr-o clinica de fertilizare si izbucneste un incendiu.
Fugi catre iesire, insa in drumul tau pe hol auzi un copil plangand in spatele unei usi.
Deschizi usa si in incapere este un copil de 5 ani care plange dupa ajutor, intr-un colt.
Intr-un alt colt, observi un recipient cu eticheta 1000 embrioni umani viabili. Fumul e tot mai dens, incepi sa te ineci.
Poti cara fie copilul, fie recipientul cu embrioni si sa iesi inainte de a inhala prea mult fum, deci poti salva fie una, fie cealalta.

Salvezi A) copilul sau B) 1000 de embrioni umani? Nu exista optiunea C. Optiunea C inseamna ca toata lumea moare.

Intr-un deceniu de cand dezbat pe tema avortului cu oameni care sunt impotriva lui n-am primit niciodata un raspuns clar, A sau B. Si niciodata nu voi primi.”

Patrick Tomlinson, autorul postarii de pe Twitter, explica si de ce le este dificil oamenilor care considera ca femeile nu ar trebui sa aiba dreptul de a alege sa raspunda la aceasta intrebare.
El considera ca cei care se opun avortului, sustinand ca un embrion este acelasi lucru cu un copil sunt pusi in fata unui scenariu in care trebuie sa compare cele doua tipuri de entitati.
El sustine ca orice om rational isi poate da seama ca nu sunt unul si acelasi lucru. Orice om normal ar salva copilul, explica barbatul.

„Nu vor raspunde niciodata sincer, pentru ca toti stim instinctiv ca raspunsul corect este A. Un copil este mult mai valoros decat o mie, zece mii sau un milion de embrioni. Pentru ca biologic, moral, etic, nu sunt acelasi lucru.”

Patrick considera ca cei ce se pozitioneaza pro-life nu pot da raspunsul corect la intrebare, deoarece ar recunoaste ca in spatele argumentatiei lor sta o minciuna. Acesta mai sugereaza ca scopul lor final nu este protejarea vietii, ci controlul asupra femeilor.

Desi in mod cert aceasta tema de dezbatere nu va disparea prea curand, indiferent de intrebarile puse, in mod cert o noua viziune asupra problematicii avortului este binevenita, cat timp duce la discutii constructive.

Sursa text: Twitter Patrick S Tomlinson

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning