Un tată bolnav care află că și fiica lui are cancer a renunțat la tratamentul lui pentru a-i salva viața

Povestea unui tată din Mexic este o dovadă sfâșietoare a puterii iubirii de părinte. Tatăl avea cancer și credea că s-a confruntat deja cu cea mai dură încercare din viața lui, dar soarta avea alte planuri el.

Roberto Ávila Brambila și soția sa, Andrea González, trăiau fericiți în Ciudad Victoria, Tamaulipas, împreună cu fetița lor, Andy.

Bărbatul a fost diagnosticat cu cancer de stomac în 2021, la vârsta de 36 de ani. Atunci au început greutățile pentru familie și lupta lui pentru supraviețuire, pentru că tratamentele erau foarte costisitoare.

Roberto a rămas puternic și curajos pentru familia lui, promițând că va câștiga bătălia cu boala nemiloasă.

O mamă însărcinată, bolnavă de cancer, a refuzat tratamentul pentru a-și naște copilul

Într-o zi, în 2022, familia Brambila a primit o veste îngrozitoare când fetița de patru ani, Andy, a fost diagnosticată cu cancer la creier. Dintr-o dată, sănătatea lui Roberto a trecut pe plan secund, pentru că a trebuie să-i fie alături fetei. Și toate eforturile financiare pe care le făcea familia păreau a fi în zadar, deoarece nu ajungeau banii pentru tratamentele celor doi.

Tatăl s-a lovit de o dilemă cu care niciun părinte nu ar trebui să se confrunte vreodată, avea de ales între a-și continua tratamentul sau a-l opri pentru a-i da prioritate vieții fiicei sale. Decizia nu a fost una ușoară. Ca tată, a vrut să se asigure că fiica lui are cele mai bune șanse posibile de a învinge cancerul, chiar dacă asta însemna să-și sacrifice propria viață.

Din păcate, tratamentul cancerului este costisitor mai ales în țările în care asistența medicală nu este ușor accesibilă tuturor. Roberto nu-și putea permite să plătească și pentru tratamentul lui, și pentru cel al fiicei.

Fiind un tată care își iubea fata mai mult ca orice pe lumea aceasta, Roberto nu a stat prea mult pe gânduri și a luat radicala decizie de a face sacrificiul suprem pentru a se asigura că fata poate primi tratamentul de care avea nevoie ca să rămână în viață. Bărbatul a renunțat la tratamentul său pentru a-și salva fiica.

Roberto a cerut ajutorul prietenilor, povestea lui s-a viralizat și oamenii au început să contribuie, după posibilități, cu diverse donații.

O fetiță de 10 ani și-a plănuit înmormântarea după ce a aflat că are cancer

Pe 11 iunie 2022, la scurt timp după ce micuța Andy a primit îngrozitorul diagnostic, tatăl ei s-a stins din viață.

„Ți-ai respectat de promisiunea, nu te-ai dat bătut. Acum știu că vei continua cu promisiunea de a ne veghea mereu pe Andy si pe mine din ceruri. Ne este atât de dor de tine, îmi voi ține promisiunea și o să am grijă de prințesa noastră. Te voi iubi mereu.' – a fost mesajul soției lui Roberto, după moartea sa.

Fetița a continuat tratamentul împotriva cancerului, dar câteva luni mai târziu, în octombrie, a murit.

Povestea lui Roberto și a fiicei sale este o dovadă iubirii supreme de părinte. Ne amintește că și în cele grele încercări ale vieții, există persoane dispuse să-și jertfească propria viață pentru cei pe care îi iubesc.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri