Indemnizație cuprinsă între 600 și 1000 de lei pentru mamele cu mai mulți copii

Un nou proiect de lege, care a fost deja depus la Camera Deputaților, prevede ca femeile care au mai mulți copii să primească indemnizații pe viață, cuprinse între 30% și 50% din salariu mediu pe economie, adică între 630 și 1000 de lei.

Astfel, dacă proiectul ar fi votat, femeile care au născut trei copii vor primi 630 de lei, cele care au născut patru copii ar urma să primească 800 de lei, iar mamele cu cinci sau mai mulți copii ar trebui să ia o indemnizație de 1000 de lei. Acestea din urmă, potrivit proiectului, ar trebui să primească și titlul şi medalia de 'Mamă Eroină'.

Citește și: Copilul și banii – ce și când îl înveți

Așa cum prevede proiectul, această indemnizație viageră nu va fi în funcție de veniturile familiei, ea se va calcula anual în funcție de salariu mediu net pe economie și nici nu va fi impozabilă.

Citește și: 5 trucuri care te ajută să economisești timp și bani

„Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (…)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor”, a declarat deputatul Ninel Peia, cel care a înaintat proiectul Camerei Deputaților, citat de Mediafax.

Citește și: Avem probleme cu banii. Ce îi spunem copilului?

Și tații singuri ar putea primi această indemnizație

Mai mult, inițiatorul proiectului, care este tatăl a trei copii, dar care susține că nu va cere această indemnizație de la stat, a spus că se vor aduce amendamente acestui proiect de lege, în aşa fel încât şi tații care își cresc singuri copiii, dar care au trei sau mulți copii, să beneficieze de această indemnizație în egală măsură.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau