10 motive pentru care ultimul trimestru e cel mai tare

Te apropii cu pasi repezi de ultimul trimestru. Ei bine, asta inseamna ca ai trecut de greturi, burtica se vede serios deja si toti cei din jurul tau te cocolosesc. Iata 10 motive pentru care ultimul trimestru e cel mai tare si de ce merita sa te bucuri din plin de el.

1. Nimeni nu se mai intreaba daca esti insarcinata

Primul trimestru e relativ usor de ascuns. Atat de usor, incat de multe ori nici nu e nevoie sa le spui celorlalti de sarcina.
Al doilea trimestru insa, e acea perioada in care primesti priviri intrebatoare, in spatele carora parca auzi „o fi/n-o fi gravida?”.
Incepand cu a saptea luna insa, garantat vei elimina orice dubiu si nimeni nu va mai crede ca esti balonata.

2. Pregatirile

Deja in al treilea trimestru stii sigur daca urmeaza sa ai fetita sau baiat, asa ca e momentul sa incepi pregatirile: hainute adorabile, decorarea camerei si alegerea patutului fac asteptarea mai usoara si mai placuta.

3. Controalele periodice

Pe cat suna de ciudat, vei astepta cu nerabdare urmatoarea vizita la medic, pe de-o parte pentru ca asa te asiguri ca totul e in regula, pe de alta parte pentru ca abia astepti sa-l auzi si sa-l vezi din nou.

4. Mai toata lumea empatizeaza cu tine

Desi in primul trimestru, cand e posibil sa te simti ingrozitor, nimeni nu stie care e motivul starii tale de sanatate, caci nu se vede nimic, in ultimul trimestru putini vor ezita sa te ajute sau sa dea dovada de intelegere, deoarece e mult mai evident ca esti vulnerabila.

5. Te simti mai frumoasa ca oricand

Da, poate ai luat ceva kilograme in plus, insa pielea si parul tau n-au aratat niciodata mai bine. Pentru cele care deja au un par gros si bogat si o piele perfecta, probabil diferentele vor fi greu sesizabile, insa pentru femeile ce n-au fost inzestrate cu aceste 2 calitati, ultimul trimestru va fi o bucurie.

6. Silueta nu mai este o problema

burtica de gravida

Daca de fel ai fost mai complexata legat de faptul ca n-ai un abdomen perfect (sa fim sincere, cine are?) acum sigur nu iti va mai pasa! Vei fi bucuroasa de rotunjimea pantecului tau si nu te vei mai sfii sa il arati, ba chiar vei fi mandra.

7. Nimeni nu-ti va judeca tinutele

La propriu poti sa ai 2-3 tinute cu care sa jonglezi, deoarece nimeni nu te va critica pentru lipsa de varietate. Toata lumea stie ca sarcina e suficient de scurta incat sa nu merite sa investesti foarte multi bani in tinute dedicate.
Si oricum, cand lumea va socializa cu tine, nu tinuta va fi in centrul atentiei.

8. Oamenii iti vor zambi pe strada

zambet

Vei lua seama cum oamenii, dar mai ales femeile, iti vor zambi cand trec pe langa tine pe strada. Si nu ti se va parea ciudat, ba e chiar placut, cat timp nu incearca sa te atinga si nu iti pun intrebari incomode.

9. Nu mai stai la cozi

Indiferent daca vorbim de cozi la baie sau la supermarket, in majoritatea cazurilor oamenii vor fi intelegatori si chiar iti vor da prioritate voluntar, chiar daca nu te afli la o casa speciala.

10. Nimeni nu se asteapta ca tu sa cari ceva

De la cumparaturi serioase la o amarata de sacosa, toti cei apropiati vor incerca sa iti faca viata mai usoara si sa-ti ia din povara.
Desigur, e posibil sa nu iti placa genul asta de atentie, insa ar fi bine sa profiti si sa ii lasi pe ceilalti sa care din bagaje in cele 3 luni, ca vei ridica suficient cat sa te saturi dupa ce ultimul trimestru se incheie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii