Dupa 4 teste de sarcina fals-pozitive, si-a petrecut 3 luni crezand ca este insarcinata

O femeie si-a petrecut saptamani bune din viata crezand cu tarie ca este insarcinata pentru prima data, dupa ce 4 teste de sarcina efectuate i-au dat rezultate fals-pozitive.

Michaela, o femeie in varsta de 25 de ani, a ramas socata dupa ce saptamani intregi s-a pregatit fizic si emotional pentru copilul pe care credea ca urma sa il aiba, ca apoi sa constate la o ecografie ca nu era deloc insarcinata si nici nu fusese.

Supermarketul de unde femeia a cumparat testele si-a cerut oficial scuze, insa sustine totodata ca testele au trecut controlul calitatii si se supun rigorilor legii.

Testele ce au dat rezultat fals promiteau o acuratete de 99%

Testele de sarcina pe care Michaela le-a facut in mod repetat, 4 la numar, au o acuratete de 99%, insa femeia nu e singura care acuza ca a avut parte de rezultate fals pozitive.

Initial, femeia a facut un test Clearblue, dupa o intarziere a menstruatiei, timp de 6 saptamani.
Ulterior insa, menstruatia tot nu a aparut, motiv pentru care femeia s-a dus si a cumparat un set de doua teste Asda. Unul din teste a iesit pozitiv, iar ea era in al noulea cer.

„Mi-am sunat sotul, a venit direct acasa si ne-am dus sa le spunem ambelor familii. Eram atat de incantata, nu-mi venea sa cred!”.

Totusi, cateva zile au trecut si femeia tot nu se simtea insarcinata, nu avea simptome specifice, precum greturile de sarcina.

„Am zis hai sa mai fac un test, ca sa ma linistesc. A fost un test Clearblue, ce a dat rezultat negativ.”

Nesigura de rezultat, femeia si-a amintit ca mai avea un test Asda, cumparat initial la set de doua, asa ca a decis sa repete testul de sarcina. Si acest al doilea test a iesit tot pozitiv.

Testele de sarcina fals-pozitive sunt o raritate

„Am mai cumparat 2 Asda si 2 Clearblue, iar Asda a dat rezultat pozitiv, Clearblue negativ.

Nu mai stiam ce sa cred. Sunasem medici, imi facusem o programare cu o moasa, chiar nu aveam idee ce se intampla.”

Michaela a fost nevoita sa astepte o saptamana, pana la programarea de 12 saptamani de sarcina, cand avea sa faca prima ecografie.
Moasa i-a spus ca e inutil sa ii mai faca o testare a sangelui, deoarece testele de sarcina fals-pozitive sunt extrem de rare.

Femeia a programat ecografia de ziua sotului ei, gandindu-se ca ii va face un cadou nepretuit astfel.
In realitate, cand medicul a cautat bebelusul, nu a putut gasi nimic in uter, deoarece femeia nu era insarcinata.

Firma producatoare de teste si-a cerut scuze, insa din pricina faptului ca Michaela nu a pastrat cutiile in care testele erau ambalate, ea nu a putut dovedi ca produsele nu corespundeau standardelor.

Sursa articol, imagine: mirror.co.uk

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Gradinite