Energie prea multa sau ADHD?

Pentru orice sarcina rezolvata, trebuie apreciat, iar acolo unde nu reuseste, incurajat sa colaboreze cu colegii pentru indeplinirea sarcinii. In felul acesta, treptat, treptat, invata sa colaboreze cu colegii sai si sa fie apreciat de acestia.

Lucruri pe care trebuie sa le stii Un cadru didactic bine informat despre copiii cu ADHD poate gasi cele mai bune metode de lucru pentru ca acesti copii sa nu fie izolati, ci sa fie acceptati de colegii lor si de parintii acestora.

Ei trebuie integrati in invatamantul de masa. Dar pentru aceasta, trebuie sa existe o colaborare reala intre cadru didactic, parinte si specialist (medic pediatru, psiholog).

Victor Comanescu, inginer, 42 de ani
Copiii ne domina relatia de cuplu
De cand au aparut copiii, nu am avut niciodata liniste in casa. Radu, inca din fasa, era nervos si plangea extrem de mult. Apoi, dupa doi ani, a venit Tudor, care se comporta aproape la fel. Intre timp, Radu crescuse si deja facea numai nazbatii.

Nasterea lui Sorin a fost aproape o intamplare, nici macar nu-mi amintesc cand l-am conceput. El este mai cuminte, dar oricum e foarte influentabil, asa ca, ori de cate ori atmosfera este agitata, izbucneste in plans.

In timp, a inceput sa mi se para normal sa fie asa: tot timpul scandal si agitatie, niciodata sa nu am timp de mine, s-o las pe Ioana in pace, sa se odihneasca (e mai obosita pentru ca, evident, face mult mai multe decat mine, care imi gasesc refugiul in lucru si evit sa ajung prea devreme acasa)…

Am remarcat de curand ca nici nu ma mai ating de sotia mea si ca de fapt mi-e si frica sa o fac, pentru a nu spori stresul care ne inconjoara…

Relatiile de cuplu si agitatia Un camin linistit este foarte important atat pentru a le asigura copiilor un mediu propice dezvoltarii psihologice corecte, cat si pentru a-i face pe cei doi parteneri sa se simta impliniti.

Daca cei trei copii sunt doar o sursa de stres si griji, undeva este o problema. Este esentiala schimbarea stilului de viata si reechilibrarea rolurilor in cuplu, eventual consultarea unui psiholog pentru a stabili cauza adevarata a stresului.

Cititi mai multe despre ADHD aici.

Foto: Dreamstime.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate