Manifest pentru doua liniute

Doua liniute – un detaliu atat de mic, dar care intr-o clipa, de cand ai clipit si pana ai deschis ochii asupra testului, iti schimba viata. Cu doua liniute inima ta poate sari o bataie si poate face brusc loc pentru mai multa iubire decat ti-ai fi inchipuit vreodata ca este fizic posibil. Dar doua liniute nu inseamna acelasi lucru pentru toate femeile. In functie de context, in functie de momentul in care le vezi pentru prima data, doua liniute iti pot face sau desface viata.

Doua liniute iti pot face sau desface viata

Nu sunt putine femeile care asteapta ca cele doua liniute sa li se arate. Sunt cele care au ajuns la o varsta de la care pot fi responsabile nu doar pentru ele insele, dar mai ales pentru o alta persoana, una care depinde de ele uneori chiar mai bine de 18 ani.
Emotia e puternica si asteptarea de doua saptamani e luna de luna parca tot mai lunga, pentru ca nu, dupa o anumita varsta, o sarcina nu apare cat ai clipi.
Dar in majoritatea cazurilor ea apare, iar cand se intrezaresc cele doua liniute, lumea din jur se schimba, perspectiva din care privesti lucrurile se modifica si ea, iar tot ce iti doreai mai tare e acum realitate.
Atat de usor e insa ca cele doua liniute sa capete un cu totul alt sens, intr-o directie opusa, daca le schimbi putin contextul in care apar. Una din zece romance vede cele doua liniute inainte sa implineasca 18 ani.
Pentru acea romanca din 10, cele doua liniute ar putea la fel de bine sa fie inlocuite cu „gata cu scoala”.

Pe unele teste, cele doua liniute ar putea fi inlocuite cu „copil ce va naste un copil”

Pentru cel putin una din 10 romance un test de sarcina pozitiv inseamna condamnarea a inca unui suflet la saracie, un suflet care e posibil sa creasca mergand flamand la culcare. Si statistica ne spune ca nu va fi singur in suferinta lui, va avea si frati.
Pentru una din 10 romance, pe testul de sarcina pe care apar doua liniute ar putea scrie mare „copil ce va naste un copil”.
Pentru cel putin una din 10 romance, cea de-a doua liniuta pe testul de sarcina vine ca un bumerang, o lovitura in moalele capului, care-i spune ca de acum pentru societate, ea va fi mama, nu eleva, nu studenta, iar orice speranta de cariera ar avea va trebui pusa in cui.

Fiecare pui de om merita o mama care a asteptat cu sufletul la gura a doua liniuta

Iar daca esti tentat sa judeci si sa consideri ca fiecare din cele pentru care a doua liniuta nu e motiv de petrecere e complet responsabila de propria soarta, adu-ti aminte ca in Romania educatia sexuala e un concept ce nu are ce sa caute in scoala, nici macar la elevii de liceu.
Adu-ti aminte ca metodele de protejare impotriva unui suflet venit prea devreme, prea pe nepregatite, sunt nu doar inaccesibile pentru o buna parte din populatie, dar si ii si stigmatizeaza pe cei care le folosesc, cu precadere in mediul rural, unde cifrele sunt cu adevarat dureroase.
Femeile si fetele din Romania merita ca cele doua liniute sa li se arate atunci cand e tot ce isi doresc mai mult, daca isi doresc vreodata.
Femeile si fetele din Romania merita sa simta acea emotie greu de descris, ce te cuprinde in intregime cand speri la cea de-a doua liniuta, si care poate cel mai usor fi comparata cu dorul de cineva pe care inca nu l-ai cunoscut, si nu groaza pe care o simti cand te rogi din suflet ca a doua liniuta sa nu apara.
Unica susține educatia sexuala in scolile din Romania, pentru ca toti copiii merita sa fie nascuti de mame ce au asteptat cu sufletul la gura ca a doua liniuta sa se contureze, nu sa fie rezultatul unor rugaciuni ramase neauzite.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning