Caz revoltător la o grădiniță din București. O fetiță prăbușită pe podea a fost ignorată ore în șir de educatoare

Caz șocant într-o grădiniță din Sectorul 6 al Capitalei, unde personalul a ignorat ore în șir o fetiță în vârstă de doi ani și jumătate care a stătea întinsă pe podea, suferind de insuficiență respiratorie.

Imaginile cu fata pe podea au fost surprinse de camerele de luat vederi din grădiniță.

„Anastasia a zăcut pe jos în mijlocul clasei, fără să se mai mişte'

Poliția a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu.  

Cazul a fost făcut public de mama copilei pe Facebook. Aceasta a povestit cum una dintre fetele ei gemene ce frecventau o grădiniță privată din Sectorul 6, a fost găsită în stare gravă la unitatea de învățământ și dusă la spital.

„Vineri, 22 septembrie, prietenul meu a luat fetele de la gradiniță la ora 17:46, iar pe una din fete „a primit-o” direct în brate, spunându-i-se că aceasta „de-abia s-a trezit” în momentul preluării, ceea ce este foarte ciudat pentru ea.

„Ceilalţi copii se jucau voioşi în jurul ei”

Gabriela Cristea: „Iris a fost supusă unui abuz!' Ce a făcut educatoarea de la grădinița unde merg fetele vedetei

Emily Burghelea a observat schimbări în comportamentul fetei. „E destul de ciudat!' Ce s-a întâmplat la grădinița la care merge Amedea

Cu ce se duce Dana Rogoz să-și ia copiii la școală și grădiniță. „Suntem singurii părinți care fac așa'

Atunci a constatat că are respiraţia rapidă şi sacadată, nu poate să stea în picioare şi abia ţine ochii deschisi. Am ajuns cu ea la camera de gardă, unde medicii au constatat că se află în insuficienţă respiratorie. I-au dat oxigen şi aerosoli cu ventolin din 20 în 20 minute si au internat-o in spital. (…)

Privind înregistrările video am observat că, după ora 15:30, copilul a zăcut pe jos la orizontală. Doar se mai târa puţin dintr-un loc în altul, timp în care ceilalţi copii se jucau voioşi în jurul ei.

În acest timp 4 (PATRU) „doamne” au intrat pe rând în camera de activităţi. Nu pentru a verifica starea copiilor ci pentru a butona telefoanele. (…) După aproximativ ora 16:10, până când am preluat-o la 17:45, Anastasia a zăcut pe jos în mijlocul clasei, fără să se mai mişte', a scris mama fetiței pe Facebook.

Părinții fetei au depus o plângere la Poliție în data de 2 octombrie.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani şi cinci luni, de la o grădiniţă din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat ca aceasta este într-o stare precară de sănătate. Cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranţa Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu', a transmis Poliţia Capitalei, potrivit hotnews.ro.

Ce spune directoarea grădiniței private unde s-a petrecut totul

Directoarea instituției de învățământ susține că acuzațiile mamei sunt nefondate. Acesta spune că pozele prezentate pe rețelele de socializare au fost trunchiate într-o poveste denigrantă'.

Acuzele Doamnei Constantin Lorena sunt nefondate. Deținem imagini și dovezi care nu susțin povestea expusă în spațiul public.

S-a comunicat cu mama înainte și după preluarea gemenelor de către tată, iar mesajele pe care le deținem contrazic dezvăluirile' recente făcute în mediul online.

Imaginile postate sunt prezentate trunchiat într-o poveste denigrantă.

După vizionarea imaginilor video, fondatorul Grădiniței a fost contactat de către Dl. Tănase Andrei Viorel în vederea unei discuții de stabilire a condițiilor prin care fetele să revină la grădiniță cât mai curând.

Contrar susținerilor părinților, fetița nu a fost dusă de la grădinită direct la spital, ci abia târziu în seară, fapt care ne-a fost comunicat chiar de către dânșii.

Ulterior, optica Domnului Tănase privind evenimentul invocat s-a schimbat radical, apelând la metode de intimidare.

Cazul se va soluționa în continuare pe căi legale. Vă mulțumesc!' – a declarat directoarea grădiniței, potrivit actualiatea.net.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri