Remedii naturale care te scapă de balonare

Nu trebuie să te îndopi cu medicamente ca să scapi de balonare – uite câteva remedii naturiste care te ajută să rezolvi mult mai simplu această problemă.

 

Cuișoare

Înainte și după masă , ia un vârf de cuțit de pulbere de cuișoare – gustul este destul de greu de suportat, dar efectul este mai puternic decât al oricărui medicament și scapi de balonare.

Chefir

Bea o cană cu chefir, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Foarte bună este combinația de chefir cu fulgi de cereale (fără zahăr) și cu miere de mană, fibrele și enzimele conținute de acestea acționând ca o mătură pentru tubul digestiv și înlăturând senzația de balonare.

 

Miere și scorțișoară

Amestecă 2 lingurițe de miere cu jumătate de linguriță de praf de scoțișoară, dizolvă într-o jumătate de pahar cu apă și bea amestecul pe stomacul gol – te scapă de balonare și durerile de stomac.

 

Chimen

Presară câteva semințe de chimen în mâncare sau într-o cană cu ceai – semințele de chimen te scapă de balonare. Vezi ce alte afecțiuni mai vindeci cu chimen

 

Foi de dafin

Prepară o infuzie din 40 de foi de dafin, puse într=un litru de apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi din această infuzie, imediat după masă – te scapă de balonare.

Feniculbalonare2

Dacă vrei să scapi de balonare, ia câte o jumătate de linguriță de semințe râșnite de fenicul, înainte și după fiecare masă.

Ghimbir

Mestecă îndelung o bucățică mică de ghimbir proaspăt după masă – împiedică formarea gazelor intestinale și te scapă de balonare.

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin