Sănătoase, crocante şi dulci: rulouri calde cu banane, miere şi scorţişoară

Aceste rulouri calde cu banane, miere şi scorţişoară sunt sănătoase, dar şi pe placul copiilor: crocante şi dulci! Încearcă şi tu reţeta!

Ingrediente:

> 250 g cremă de brânză slabă

> 2 linguriţe sirop de agave sau miere

> ½  linguriţă scorţişoară

> 4 lipii sau tortillas, din făină integrală

 

Mod de preparare:

Lipiile sau tortillas le poţi cumpăra sau le poţi prepara tu în casă.
Dacă alegi cea de-a doua variantă, pentru 4 tortillas ai nevoie de: 1 cănă de făină integrală, o jumătate de ceașcă de apă, 1 lingură de ulei, un vârf de cuţit  de sare și o jumătate plic de praf de copt.
Amestecă toate ingredientele într-un bol şi frământă aluatul cam 3 minute, apoi acoperă-l cu un prosop şi lasă-l să se odihnească 15 minute.
Împarte aluatul în 4 părţi egale şi modelează 4 bile. Întinde fiecare bilă cu sucitorul, apoi coace fiecare tortilla  în tigaia încinsă bine, pe foc mare.
Lasă fiecare tortilla pe o parte până când începe să facă bășicuțe, apoi întoarce-o și mai las-o aproximativ un minut pe partea cealaltă. După coacere, pune tortillas pe o farfurie și acoperă-le cu un prosop, ca să nu se întărească.

După ce tortillas sunt gata, ocupă-te de umplutură. Amestecă crema de brânză, mierea şi scorţişoara într-un bol mic. Întinde amestecul pe tortillas şi adaugă deasupra felii de banană. Rulează şi pune rulourile în tigaia încinsă, până se rumenesc. Sunt delicioase: calde, crocante şi dulci!

 

 

Sursa: superhealthykids.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Aperitive si gustari