Schema de vaccinare 2017 – 2018

Fără categorie

Asa arata schema de vaccinare 2017 – 2018. Calendarul national de vaccinare in România, prevazut in Ordinul ministrului sanatatii nr. 377/2017 din 30 martie 2017, privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sanatate publica pentru anii 2017 si 2018.

Despre vaccinare se discuta intens in ultima perioada si se incearca sa se ia masuri pentru informarea corecta la parintilor asupra necesitatii vaccinarii copiilor.

Aceasta este schema de vaccinare 2017 – 2018

schema de vaccinare 2017

Pentru schema de vaccinare 2017 – 2018 Directia de Sanatate Publica face si cateva precizari.

In situatia in care vaccinul hepatitic B nu este disponibil pentru administrare in primele 24 de ore de la nastere, copiilor nascuti din mame AgHBs pozitive li se va aplica temporar urmatoarea schema de vaccinare:

 

schema de vaccinare 2017

Precizari suplimentare privind schema de vaccinare 2017 – 2018

De asemenea, Directia de Sanatate Publica face si urmatoarele precizari foarte importante cu privire la vaccinarea copiilor.

La varsta de 11 luni copiii vor fi vaccinati conform Calendarului national de vaccinare, respectiv vor primi a IV-a doza de vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B (DTPa-VPI-Hib-Hep. B).

Copiii nascuti din mame AgHBs negative vor fi vaccinati conform Calendarului national de vaccinare incepand cu varsta de 2 luni, fara a mai fi necesara recuperarea dozei de vaccin hepatitic B care nu a fost administrata la nastere.

Vaccinul pneumococic conjugat va fi inclus in calendarul national de vaccinare in functie de fondurile disponibile.
Pentru administrarea tuturor vaccinurilor se vor utiliza numai seringi de unica folosinta.

Parerea specialistilor despre vaccinare

Florian Bodog, Ministrul Sanatatii, a declarat ca se ia in calcul reintroducera vaccinarii in scoli insa a subliniat faptul ca este vorba depre un lucru „destul de sensibil'.

Citeste si: Mesajul unei asistente la adresa parintilor ce se opun vaccinarii

Controversa vaccinurilor a luat amploare în ultimii ani, după ce mai multe persoane publice și-au făcut cunoscută opțiunea de a nu-și vaccina copii, fapt despre care Raed Arafat susține că este unul extrem de periculoasa.

Secretarul de stat Raed Arafat atenționează că cel mai grav efect al campaniior antivaccinare este revenirea unor boli care au fost eradicate tocmai prin campaniile de vaccinare.

Citeste si ce au de spus vedetele despre vaccinare:

Sursa: Directia de Sanatate Publica
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din