Ce se ascunde intr-un nume

Lucian
Sub forma Lucius, acest nume era atribuit de catre romani copiilor nascuti ziua si era popular in epoca Imperiului. Provenind de la verbul „lucere (a lumina), numele isi are origini si mai vechi, „lussein insemnand la vechii greci „a vedea. In oricare dintre variante, atat Lucian, cat si Lucia sunt asociate cu notiunea de „lumina.

Micul Lucian este deosebit de adaptabil, avand capacitatea de a se manifesta, in functie de imprejurari, atat de diferit, incat poate sa para cameleonic. Este volubil, foarte sincer, si prefera rutina. Daca se confrunta cu prea multe schimbari si intreruperi, devine frustrat si demoralizat.

Liviu
Daca ai ales pentru baietelul tau numele Liviu, e bine sa stii ca va avea un temperament sensibil, cu puternice inclinatii artistice, dar este si foarte introvertit. Se bazeaza mai mult pe simturi si pe latura emotiva a temperamentului decat pe logica.

Maria
Fetita ta botezata cu numele Maria se va bucura de popularitate de la o varsta frageda. Ea va sti sa se faca placuta si sa devina cunoscuta datorita adaptabilitatii sale. Are talentul nativ de a-si modela comportamentul in functie de situatie. Numele Maria provine de la Miriam (nume ebraic), a carui semnificatie i-a pus in dificultate pe specialisti, acestia osciland intre „copil dorit, „rebel si „multa amaraciune.

Mihai
Daca numele Mihai ti se pare potrivit pentru baietelul tau, afla ca cel care poarta acest nume are in mod natural tendinta de a-i proteja pe cei din jur, fie ca este vorba de copii sau de adulti. Numele provine de la numele ebraic „Mika’el, care insemna „cine se aseamana cu Dumnezeu?.

Natalia
Poti trece pe lista cu posibile nume pentru micuta ta si Natalia, nume care inseamna „cea nascuta la Craciun. Cea care va purta acest nume va fi extrem de prietenoasa, optimista si increzatoare. Naturala si spontana, va fi o prezenta extrem de agreabila pentru cei din jurul sau.

Nicholas
Cum ti se pare acest nume? Cuvant compus, provine din alaturarea verbului grecesc „nikao – „a invinge – si din substantivul „leos – „popor. La grecii antici, o varianta a numelui era folosita drept supranume pentru Zeus. Nicholas este un artist in adevaratul sens al cuvantului, talentul sau ajutandu-l sa se afirme ca actor, muzician sau scriitor.

Extrem de expresiv si creativ, va aprecia frumusetea in toate formele sale. Este interesat de aspectele cele mai profunde ale vietii si ii va fi greu sa-si controleze intensitatea emotiilor. O data ce si-a pus in cap un obiectiv, nu prea se intampla sa nu-si atinga scopul.

Nadia
Daca te-ai hotarat sa-ti botezi fetita cu numele Nadia, pot sa-ti spun ca acesta „se trage din „Nadejda, nume rusesc care inseamna „speranta.

Olivia
Se presupune ca numele Olivia a avut ca sursa cuvantul latin „oliva („maslina). Exista si alte variante, dar aceasta pare cea mai credibila… Indiferent de provenienta numelui, Olivia va fi o fetita studioasa, o fire contemplativa, careia ii va placea foarte mult sa citeasca.

Octavian
La romani, cel de-al optulea copil al unei familii primea supranumele Octavus, iar Octavia reprezenta, totodata, si numele unei nobile ginte romane. Chiar daca nu este al optulea nascut (si bine-ar fi sa nu fie), baietelul tau poate purta numele de Octavian. Ce zici? Caracteristica principala a persoanei botezata cu acest nume este imaginatia.


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii