Ce se ascunde intr-un nume

Bogdan
Acesta este alegerea pentru baietelul tau? Bogdan, nume de origine slava, insemnand „darul lui Dumnezeu, imprima persoanei care il poarta o vointa remarcabila si multa energie, ceea ce o ajuta sa duca la bun sfarsit ceea ce isi propune, chiar daca este vorba de idealuri aparent irealizabile.

Corina
De provenienta greaca, unde „Kore era alta denumire a zeitei Persefona si avea sensul de „fecioara, s-a transformat in forma de diminutiv Korinna, insemnand „fetita. Micuta ta Corina va avea un aer princiar, o atitudine nobila in miscari, manifestata prin mers, prin gesturi, prin felul de a vorbi.

Cezar
Daca-ti botezi copilul Cezar, el va avea un nume puternic, de origine latina. Cei numiti Cezar, au, in general, in aceeasi masura, energie fizica si psihica si sunt considerati adevarati lideri!

Claudiu
Ai notat pe lista si Claudiu? Atunci trebuie sa stii ca acest nume, cu traditie romana, determina pentru cel care este botezat astfel o fire independenta, cu mare capacitate de introspectie.

Calin
Unii cred ca acest prenume are drept provenienta denumirea romaneasca a unui arbust – calina, dar multi lingvisti sunt de parere ca etimologia numelui este slava sau chiar greaca. Daca te inspira acest nume, este bine sa stii ca posesorul lui va fi, cel mai probabil, generos, spontan, un companion extrem de placut. Vei avea cu cine sta la taclale!

Diana
Iti place cum suna Diana? Acest prenume a fost preluat de la personajul mitologic Diana, zeita vanatorii si protectoarea animalelor la romani. Mica ta zeita va avea un talent natural de a asculta oamenii, care vor veni catre ea sa se confeseze si sa-i ceara sfatul si ajutorul.

Daniel
Originea acestui nume starneste inca nedumerire si controverse in randul lingvistilor. Intrucat apare si ca nume biblic, una dintre traducerile lui, pe filiera ebraica, ar fi „Dumnezeu a judecat. Si daca originea ii este controversata, cum ar putea sa fie personalitatea celui care poarta acest nume? Ai ghicit: la fel de controversata.

Chiar si cei care il cunosc indeaproape vor spune adesea ca au senzatia ca nu il cunosc deloc. Daniel are standarde morale ridicate si tendinta de a crede ca pentru toata lumea acestea ar trebui sa fie identice. Ce zici, ai curaj sa faci aceasta alegere?

David
Originea cuvantului vine din ebraica si inseamna „de iubit. Din ce in ce mai popular la noi, numele imprima o fire muncitoare, meticuloasa, inventiva si independenta.

Elisabeta
Un nume stravechi, Elisabeta este mentionat in texte religioase intr-o forma asemanatoare celei actuale si inseamna, in opinia unor lingvisti, „Dumnezeu este juramantul, iar dupa altii s-ar traduce prin „Dumnezeu este perfectiunea. Daca vei avea o fetita pe care o va chema Elisabeta, e bine sa stii ca ea va dori sa fie cat mai sociabila cu putinta, dar, dintr-un motiv sau altul, nu va reusi intotdeauna.

Elena
Nu poti da gres cu Elena! Daca va purta acest nume, fetita ta va fi prietenoasa si incantatoare. Ai grija insa, deoarece poate fi influentata usor de cei din jur. Nume de origine greaca, Elena inseamna „torta, „faclie si „stralucirea Soarelui. Eugen
Spre deosebire de multe nume de origine greaca, Eugen nu se numara printre cele mai vechi. Avand, se pare, semnificatia de „neam nobil, apare si la noi destul de tarziu. Introvertit, Eugen isi arata cu greu sentimentele, cu toate ca, in adancul inimii, se poate inflacara cu usurinta.


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii