Ce se ascunde intr-un nume

Ovidiu
Toata familia a cazut de comun acord: baietelul se va numi Ovidiu. Decizia o data luata, nu-ti ramane decat sa afli ce „ascunde acest nume. Desi idealist si dornic sa-i ajute pe cei din jur, purtatorul acestui prenume este destul de materialist. Isi doreste din tot sufletul sa aiba succes si tot confortul pe care i-l poate oferi averea. Isi urmareste scopurile cu perseverenta, ajutat fiind de mintea sa agera.

Petru
Derivat din grecescul „petros (care inseamna „piatra, numele Petru ar putea fi alegerea ta. Poate te vei hotari daca-ti spun ca purtatorul acestui nume recunoaste imediat lucrurile de calitate, isi doreste intotdeauna tot ce e mai bun si nu se multumeste cu mai putin. Partea materiala a vietii este extrem de importanta pentru el. Un lucru este clar: vei avea un baiat ambitios!

Patricia
Patricia, „mostenitoare a numelui roman Patricius (care insemna „nobil in limba latina) este o persoana curioasa, dornica de noi experiente. Creativa, cu o minte ascutita si gandire rapida, este, in acelasi timp, extrem de sensibila. Pavel
Pavel este forma romaneasca a lui Paul (derivat din latinescul „paullus, care insemna „mic, „umil), incetatenita sub influenta greco-slava.

Cel care poarta acest prenume are o viata interioara foarte intensa, insa o vointa redusa. Felul in care actioneaza are la baza in mod predominant componenta emotionala, si mai putin pe cea rationala. Inca din copilarie, parintii acestui copil trebuie sa il educe astfel incat sa separe sentimentele de ratiune.

Robert
Numele pe care i l-ai pregatit baietelului tau, care se va naste in curand, are ca sursa Hreodbeorht, un nume germanic vechi insemnand „stralucind cu faima. Micul tau Robert va avea o fire placuta, va fi relaxat si, in acelasi timp, responsabil. Isi arata fara rezerve afectiunea pe care le-o poarta celor dragi.

Ramona
Esti de acord ca Ramona, varianta catalana a numelui Raymond (care provine din numele germanic Reginmund) poate fi alegerea perfecta pentru fetita ta? Daca da, micuta ta va fi extrem de ambitioasa si va avea un simt dezvoltat pentru afaceri.

Razvan
Dintotdeauna ti-a placut acest nume. Ca atare, baietelul tau se va numi Razvan. Originea numelui este incerta, insa unii specialisti considera ca acesta se regaseste in numele indian Radovan, care semnifica „aducator de vesti bune si, de asemenea, in limba rusa, in cuvantul „razvati („a cauta un sens, un inteles). Razvan va avea permanent tendinta de a se autodepasi, considerand ca intotdeauna este loc de mai bine, ca ar putea face mai mult.

Sorin
Daca ai ales numele Sorin (care are ca sursa cuvantul romanesc „soare), baietelul tau va fi discret, atat in ceea ce priveste propria persoana, cat si intruziunea in viata privata a celorlalti. Ii va placea sa-si exprime latura creativa prin obiecte create manual. Pentru ca ia totul in serios, poate fi ranit destul de usor. Este un mare iubitor de natura.

Sara
Sara, „printesa in ebraica, este un nume din ce in ce mai popular la noi in tara. Fetita care va purta acest nume va fi sociabila, copilaroasa, afectuoasa si foarte expresiva. Cand va creste, va deveni o domnisoara foarte feminina, visatoare si romantica.

Stefan
Daca iti vei boteza baietelul Stefan, afla ca el va fi prietenos si dornic de a cunoaste oameni. Responsabil, stabil si foarte serios, isi va dori siguranta unui camin. Va iubi copiii si va fi un parinte corect si intelegator. Un excelent interlocutor, Stefan are atat diplomatia si tactul necesare, cat si un fel incantator si relaxat de a fi. Numele provine din cuvantul grecesc „stephanos, care inseamna „coroana.


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii