Ce se ascunde intr-un nume

Flavia
Ti-a ramas in minte numele Flavia si ai vrea sa-ti botezi fetita astfel? Daca va fi si blonduta, ai nimerit-o! De ce? Pentru ca in latina acest cuvant inseamna „galben auriu. Felicia
Ca orice parinte, iti doresti ca fetita ta sa fie fericita. Asadar, ce-ai zice si de un nume… fericit? Nu rade! In limba latina, Felicia inseamna „fericit. Numele imprima o personalitate optimista, iar pentru purtatoarea lui familia reprezinta un element important.

Florin
Ai putea opta pentru numele Florin, care isi are originea tot in vremuri de demult. A fost preluat de la zeita Flora, zeita romana a vegetatiei si culturilor. Copilul cu acest nume va fi responsabil, de incredere, stabil, serios, rabdator si intelegator. O floare rara!

Gabriel
Stii dinainte de a ramane gravida ca, daca vei avea un baiat, il vei numi Gabriel. Atunci sa-ti spunem ca acest nume inseamna in ebraica „Dumnezeu a fost puternic. Micutul Gabi va avea un caracter puternic si o influenta mare asupra celor aflati in acelasi mediu.

Greta
Ai admirat-o pe Greta Garbo? Atunci nu e de mirare ca vrei ca pe fetita ta sa o cheme Greta. Stiai ca acest nume este forma prescurtata de la Margaret? Micuta Greta va avea o minte sclipitoare, va fi o persoana responsabila si va duce la bun sfarsit tot ce-si va propune.

Gloria
Ai ghicit: cuvantul inseamna „glorie in latina. Daca i-ai ales micutei tale prenumele Gloria, ea va avea o minte orientata spre stiintele exacte, abilitati de manager si va deveni o femeie de afaceri de succes.

Georgia
„Stramosul acestui nume este grecescul „Georgios, derivat din cuvantul grec „georgos, care inseamna „fermier, „lucrator al pamantului. Sfantul Gheorghe este patronul Angliei, Portugaliei si al provinciei spaniole Catalonia. De mica, Georgia va fi o fetita foarte organizata, muncitoare si extrem de sensibila.

Iulia
Ai o fetita care analizeaza totul in cele mai mici detalii? Probabil ca numele ei este Iulia… Forma feminina a latinescului „Iulius imprima persoanei care poarta acest nume un spirit practic, o rabdare de cercetator si atentie pentru fiecare detaliu.

Ioana
Pe primul loc in preferintele tale este numele Ioana? Provenind de la „Yochana, nume evreiesc, insemnand „binecuvantarea Domnului, acest nume apare la toate popoarele europene, sub diferite forme specifice. Micuta ta Ioana va avea o fire adaptabila, iar educatia si mediul in care va trai vor exercita o influenta puternica asupra ei. Va fi constiincioasa, perseverenta si practica in tot ce va intreprinde si va avea multa rabdare in activitatile migaloase.

Irina

Prenume de origine greaca, Irina („Eirene) mai inseamna si astazi „pace. Cea care poarta acest prenume are o fire mai degraba timida si tacuta, mai ales atunci cand se gaseste in mijlocul unui numar mare de persoane necunoscute. Dupa ce reuseste sa cunoasca oamenii cu care vine in contact, devine comunicativa si prietenoasa.

Laura
Mica ta Laura va fi optimista si responsabila. Daca se gaseste intr-un mediu stimulator, poate face dovada unei energii fizice si psihice uluitoare. Nume de origine latina, Laura are drept provenienta, ca si echivalentul masculin Laurentiu sau Laur, substantivul comun „laur, planta cu care se incununau fruntile invingatorilor in Roma antica.


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii