Ce se ascunde intr-un nume

Teodora
Originea numelui este greceasca, compunandu-se din „theos (Dumnezeu) si „doros (dar): „darul lui Dumnezeu. Desi idealista si dornica sa-i ajute pe cei din jur, purtatoarea acestui prenume tinde sa se considere superioara celorlalti.

Traian
Cel care va purta acest nume de provenienta latina (Traianus) va fi dornic sa ajute, iar darul sau de vindecator nu se va manifesta doar in plan terapeutic, ci si in plan social. Profesiile potrivite, in care isi poate manifesta talentul si poate obtine satisfactii, sunt cele in care ii asculta pe altii si gaseste solutii pentru problemele lor. De aceea, Traian poate imbratisa profesii ca medic, psihoterapeut, consilier pe diverse probleme. Sau, poate ajunge presedinte…

Tatiana

Daca pe fetita ta o va chema Tatiana, ea va fi vesela si dornica sa-i vada si pe ceilalti fericiti, straduindu-se sa ii binedispuna; si chiar va reusi, gratie farmecului si umorului ei. Va detesta monotonia si rutina, motiv pentru care nu va termina intotdeauna ceea ce incepe. Tatiana este forma feminina a numelui roman Tatianus. Extrovertita, ii plac foarte mult surprizele.

Valentina
Sensibila, stilata si inteligenta, purtatoarea acestui nume de origine latina (Valentinus) este perspicace, avand o gandire matematica si pretuind valorile materiale.

Virgil
Daca baietelul tau se va numi Virgil, trebuie sa stii ca va fi o fire foarte dinamica si puternica. Va pune multe intrebari, va avea o minte analitica si va incerca mereu sa scoata la iveala adevarul.

Vlad
De origine slava, prenumele Vlad, cu varianta Vladimir, provine de la verbul „vladati, care se poate traduce prin „a stapani si „a conduce. Daca i-ai pregatit baietelului tau acest nume, afla ca pentru el va fi foarte importanta impresia celor din jur in ceea ce-l priveste.

Victor
Daca ai hotarat sa-ti botezi baiatul Victor, afla ca va fi independent, prietenos, generos, spontan si vorbaret. Acest nume de origine latina ii confera creativitate si o latura artistica, inclinatii muzicale, iar originalitatea sa se poate regasi in tot ce face.

Nume de gemeni
Daca alegerea numelui pentru un copil pare dificila, acest lucru pare sa necesite un efort dublu in cazul gemenilor! Una dintre cele mai populare metode pentru alegerea numelui pentru gemeni este alegerea numelor care incep cu aceeasi litera/ aceleasi litere, cum ar fi Carol si Carla, Mark si Mara, Adrian si Adela.

O alta optiune este terminarea numelor in aceeasi litera (acelasi sunet) – Ciprian si Bogdan, Dominic si Eric sau Bernard si Ingrid. O metoda mai neobisnuita ar putea fi folosirea aceleiasi teme care sa faca legatura intre nume.

Poti alege nume biblice precum Adina si Daniel, Naomi si Martha sau Simon si Miriam; nume din mitologia greaca: Selena si Medeea. Alte teme posibile sunt primavara, florile – April si Dalia -, sau nume de copii din literatura: Leonardo si Romeo sau Alice si Beatrice.

Text: Georgiana Fava, Foto: Dreamstime..

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii