Infertilitate? Exista solutii…

Am fost tare dezamagiti cand am vazut ca persoane din familie, care ar fi putut sa ne ajute, au ales sa nu o faca. Am fost nevoiti sa luam legatura cu exteriorul; am vorbit cu multe femei, unele casatorite, altele nu. Desi initial o parte dintre ele au acceptat, ulterior si-au retras ofertele, motivand refuzul parintilor lor!

Cautarile, dezamagirile si esecurile succesive ne-au intarit insa in demersul nostru. Ne-am maturizat emotional. In final, dupa sase luni de cautari am reusit sa gasim o mama-purtatoare.

Ce solutii exista
1. Adoptia, la care le-a zburat gandul si celor doi, ar fi fost o solutie, dar ei nu s-ar fi regasit in acest copil. A creste un copil „strain din punct de vedere genetic si a da piept cu tot ceea ce implica emotional, social si medical adoptarea unui copil nu sunt lucruri simple.

In plus, alegerea copilului este de multe ori dificila, avand in vedere ca parintii isi doresc intotdeauna un copil „frumos, destept si sanatos. Din pacate, aceste calitati nu pot fi garantate atat timp cat nu se cunosc detalii despre parintii biologici. In cazul in care copilul are aceeasi zestre genetica cu a parintilor sau cel putin cu a unuia, dezideratele mentionate ar deveni factori de la sine intelesi.
Iar daca nu ar fi asa, oricum, „fiecare cioara isi lauda puiul.

2. Ramane apelarea la una dintre tehnicile de reproducere asistata (pe scurt, ART), asa-zise metode hi-tech, solutie pentru care a optat si cuplul nostru. Acestea sunt inseminarea artificiala, fertilizarea in vitro si transferul de embrioni.

Impartasind si altora povestea lor, cei doi au incercat „sa constientizeze publicul larg ca problemele legate de nereusita aducerii pe lume a unui copil afecteaza tot mai multe cupluri tinere si, astfel, fiecare dintre noi ar putea fi confruntat la un moment dat, fie direct, fie indirect, cu problema infertilitatii.

In plus, mentalitatile privind familia si relatiile interpersonale trebuie sa se schimbe radical, iar deschiderea spre procedurile de reproducere asistata sa fie mai mare. Cu ajutorul celui de-al doilea doctor, Elena si Mihai au reinceput procedurile de fertilizare in vitro cu o mama-purtatoare.

Inseminarea unei mame surogat cu sperma partenerului:
Daca organele sexuale ale femeii nu secreta ovule si ea nici nu poate sa tina o sarcina, exista solutia cautarii unei mame-surogat. Aceasta va accepta sa fie inseminate artificial cu sperma barbatului din cuplul nefertil. Riscurile sunt asemanatoare cu cele ale oricarei sarcini normale.

Transferul de embrioni la o mama purtatoare se aplica daca femeia care da ovulele nu are uter sau o sarcina ii pune viata in pericol. Dupa recoltarea ovulelor, de la femeia din cuplu, se procedeaza la fel ca la FIV.

Mama-purtatoare va prelua embrionii cuplului nefertil. Aceasta procedura este mai dificila, intrucat necesita sincronizarea perfecta a ciclului mamei biologice cu cel al purtatoarei. Exista si in acest caz riscul unei sarcini multiple, dar eventuala problema se poate rezolva de comun acord cu medicii.

In rest, sarcina obtinuta pentru cuplul nefertil se desfasoara ca oricare alta, iar consecintele sunt aceleasi: luarea in greutate, posibilitatea aparitiei unei anemii, schimbarea echilibrului hormonal etc.


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate