Beneficiile sarcinii

Majoritatea dintre voi stiu deja care sunt dezavantajele sarcinii: greturile matinale, arsuri, urinari frecvente, vergeturi, crampe, dureri de spate, picioare umflate sunt numai cateva dintre ele.

Insa de data aceasta vom vorbi despre beneficiile aduse de sarcina, pentru ca… da, exista si beneficii. Si nu ma refer la bebelusul in sine.

Hormonii care ajuta bebelusul sa se dezvolte audeasemenea efecte pozitive asupra organismului femeii. Iata care sunt acestea:

1. Mareste increderea in sine
Sarcina schimba perspectiva femeii despre propria persoana. Ideea ca ea este cea care aduce pe lume o noua persoana ii schimba total perspectiva asupra lumii.

Studiile arata ca femeile au mai multa incredere in fortele proprii dupa ce trec peste momentul travaliului si al nasterii.

2. Imbunatateste viata sexuala
Cercetatorii spun ca in cel de-al doilea trimestru de asrcina creste circulatia sangelui in zona pelviana, rezultatul fiind o sensibilitate mai mare a zonei respective.

Desi multe femei se tem de sex in timpul sarcinii, daca medicul iti spune ca ai voie, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji.

3. Te ajuta sa renunti la obiceiurile nesanatoase
In timpul sarcinii renunti la multe dintre micile placeri care nu sunt sanatoase pentru organismul tau: alcool, tutun, cofeina, droguri.

In acelasi timp, multe incep sa faca sport in timpul sarcinii, pastrandu-si stilul de viata sanatos si dupa nastere.

4. Scapi de crampele menstruale
Pe perioada sarcinii si a alaptarii nu ai de ce sa-ti mai faci griji legate de crampele menstruale, pentru ca nu vei mai avea menstruatie. Chiar si dupa ce ciclul menstrual revine, crampele pot fi mai reduse in intensitate decat inainte de sarcina.

Acest lucru se intampla deoarece hormonul Prostaglandine, responsabil de contractarea uterului in timpul nasterii, este responsabil si de durerile menstruale. In timpul nasterii, o parte din receptorii acestui hormon sunt eliminati.

5. Reduce riscul de cancer
Potrivit studiilor recente, sarcina reduce riscul de cancer ovarian si mamar. Cu cat esti mai tanara cand ramai insarcinata si cu cat ai mai multe sarcini, cu atat se reduc riscurile de cancer.

De asemenea, alaptatul pentru o perioada mai mare de trei luni are si el rol de scadere a riscului de cancer mamar.

6. Simturile se intensifica
Gustul si mirosul sunt doua dintre simturile la care vei simti cel mai probabil aceasta intensificare.

7. Obtii (aproape) intotdeauna un loc in autobuz
Un alt avantaj al sarcinii, in special pentru acelea dintre voi care nu au masina persoana este faptul ca obtii imediat un loc in autobuzul aglomerat. Poate nu de fiecare data, dar de cele mai multe ori.

Foto: Dreamstime.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii