Infertilitate? Exista solutii…

Infertilitatea, alaturi de stres, SIDA, cancer si alte boli, face parte dintre suferintele lumii moderne. Reproducerea asistata vine in ajutorul cuplurilor nefertile, implinindu-le visul de a fi parinti.

In Romania, aproximativ 30% dintre cupluri nu pot sa aiba copii pe cale naturala, iar procentul tinde sa creasca de la an la an.

Majoritatea cuplurilor apeleaza la fertilizarea in vitro, care este metoda cea mai des folosita, insa in afara de aceasta, exista si altele, care, in curand, se vor bucura de un statut legal si in Romania.

Afla care sunt acestea si cum poti beneficia de ele.

Ce poate face un cuplu care isi doreste copii mai mult decat orice pe lume si, din diverse cauze, nu reuseste sa-i aiba prin metode naturale?

Am pus aceasta intrebare unui astfel de cuplu si ei ne-au impartasit experientele prin care au trecut.

Elena si Mihai S. – printre primele cupluri din tara care au apelat la o mama-purtatoare

Elena S. are 35 de ani, iar Mihai 40. Sunt casatoriti de 15 ani si nu reusesc sa aiba un copil. Adriana a suferit de-a lungul timpului diverse interventii chirurgicale care s-au soldat cu esecuri. Vazand ca nu mai pot avea un copil prin metode naturale, le-a venit ideea sa apeleze la o tehnica de reproducere umana asistata.

„Ni s-a parut firesc sa ne adresam unei clinici specializate si am preferat aceasta cale adoptiei. Noi dorim sa ne regasim atat fizic, cat mai ales intellectual intr-un copil. Iar adoptia ridica o serie de probleme de ordin legal, spune Adriana.

Nereusind, au optat pentru solutia unei mame-purtatoare. Din nefericire, au urmat alte doua esecuri.

„Cred ca tratamentul primului medic nu a fost cel potrivit problemei specifice a cuplului nostru, ci mai degraba a fost un tratament standard. In plus, a ignorat complet efectele secundare ale tratamentului, inclusiv cele pe termen lung.

Nemultumita, Elena a schimbat medicul. Cel de-al doilea doctor s-a dovedit un profesionist, i-a ascultat intrebarile si a lamurit-o asupra procedurii in sine.

In familie, Elena si Mihai s-au bucurat de sprijinul total si neconditionat al rudelor apropiate. „Parintii, socrii ne-au fost aproape. Pe parcursul primei incercari, nu am spus nimic prietenilor si cunostintelor. Marea problema a aparut insa cand a trebuit sa gasim o mama-purtatoare.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate