Cum trebuie sa impingi in timpul nasterii naturale – sfaturi de la moase

Moasele cu experienta vorbesc despre cum trebuie sa impingi in timpul nasterii naturale si despre una dintre cele mai mari greseli pe care le fac gravidele in timpul travaliului.

Ce se intampla in sala de nasteri

Cand vorbim despre nasterea naturala, toata lumea are in minte cam aceeasi imagine: multe tipete, frunti pline de sudoare sterse in mod frecvent, un partener speriat care tine graviduta de mana si celebrul cuvant „impinge!” care se aude cam din toate colturile incaperii.

Moasa o spune, partenerul o spune, medicul o spune, cam oricine se afla in sala de nasteri ii va spune gravidutei sa impinga.

Cum trebuie sa impingi in timpul nasterii naturale

Un nou program, condus de moase cu experienta, incearca sa scoata din centrul atentiei aceasta preconceptie despre impins, preconceptie care se pare ca este chiar periculoasa.

Personalul de la Medway Foundation Turst incearca sa incurajeze femeile sa nu se mai grabeasca sa impinga in timpul nasterii si chiar sa fie dispuse sa incece si alte pozitii in timpul nasterii.

Citeste si:
117 ore de travaliu, urmate de o cezariană 'pe viu'
5 lucruri care fac travaliul să fie și mai dureros

Incidenta rupturilor vaginale in timpul nasterii naturale

Argumentele lor se bazeaza pe o serie de fapte alarmante. Noua din zece femei care nasc pe cale naturala sufera din cauza rupturilor vaginale, care, in cele mai serioase cazuri, pot duce la incontinenta urinara si chiar probleme iremediabile la nivelul nervilor.

Dot Smith, moasa sef al Fundatiei Medway spune ca exact aceasta incurajare permanenta de a impinge, chiar si atunci cand nu este cazul, este de vina pentru procentul foarte mare de femei care sufera de ruptura vaginala in timpul nasterii naturale.

Citeste si:
Tot ce trebuie să știi despre lohii sau sângerarea după naștere
Nașterea naturală: imagini și explicații privind transformarea corpului unei femei și intensitatea durerii | VIDEO
Din momentul in care a fost implementat aceast program, s-au vazut deja o serie intreaga de rezultate pozitive la nivelul numarului de cazuri de rupturi vaginale care a scazut de la 7% la 1%.

Recomandari pentru nasterea naturala

Recomandarile facute de Fundatia Medway, includ si pozitii noi in cazul nasterii naturale, precum nasterea in genunchi sau in picioare, spirijinita de perete dar si cum ar trebui gravidele sa respire in timpul contractiilor, in loc sa impinga.

In plus, programul incurajeaza moasele sa nu mai traga afara bebelusul ci sunt invatate cum sa sustina greutatea bebelusului in momentul in care se naste pentru a reduce presiunea exercitata asupra perineului.

Surse: mirror.co.uk; independent.co.uk
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton