3 schimbări pozitive prin care trece orice mămică

Venirea pe lume a unui copil este o bucurie mai mare decât oricare alta. Nimic nu se poate compara cu sentimentul de mândrie și speranță care te cuprinde în momentul în care realizezi că vei fi părinte. Totodată, a avea un copil este și o formă de sacrificiu, în special din partea mamei, care trebuie să treacă, în unele cazuri, prin zeci de ore de dureri pentru a-l naște pe micuț. Însă, pentru mamă, sacrificiul începe cu luni de zile înainte de nașterea propriu-zisă. Ea se va confrunta cu stări de greață, dureri de spate, mobilitate redusă și va trebui să renunțe la orice vicii ar putea afecta copilul în cel mai mic fel.

Cu toate acestea, venirea pe lume a copilului va avea și multe efecte pozitive în viața ta. Odată ce micuțul s-a născut, vei fi nevoită să te adaptezi la noua realitate a vieții tale. Pentru că există o nouă persoană de care trebuie să ai grijă, va trebui să faci unele schimbări în viața ta, care, deși trebuie făcute pentru binele copilului, vor avea, în primul rând, efecte pozitive asupra ta. Iată ce schimbări vor avea loc în viața ta.

 Nu mai mergi la cumpărături doar pentru tine

Odată ce s-a născut micuțul tău obiceiurile tale de shopping se vor schimba complet. Din acel moment, când intri într-un magazin nu mai faci cumpărături doar pentru o singură persoană, ci pentru două. Asta înseamnă că va trebui să faci unele ajustări în lista și în programul tău de cumpărături. Ultimul lucru care vrei să se întâmple e să ajungi acasă și să realizezi ca ai uitat să cumperi scutece pampers, așa că e bine să planifici din timp lista de produse de care ai nevoie.

Se va schimba foarte mult și perspectiva ta. Vei deveni, aproape fără să îți dai seama, foarte generoasă cu copilul tău, un lucru caracteristic majorității mamelor. Dacă vei avea de ales între o haină frumoasă pentru tine și un costumaș drăguț pentru bebeluș, vei alege mereu costumașul și asta pentru că nevoile copilului vor căpăta întâietate.

Vei renunța la vicii

Vei observa foarte repede că viciile sunt incompatibile cu o viață fericită de familie. Acestea afectează atât sănătatea ta, cât și pe cea a familiei tale, și pot deveni un factor important de disensiune în familie atunci când scapă de sub control. Dar motivul principal pentru care vei renunța la vicii nu este sănătatea ta, ci mai degrabă dorința de a-i da un exemplu pozitiv copilului tău. Vrei să-i dai copilului tău un start cât mai bun în viață, iar asta înseamnă să-l ajuți să își formeze obiceiuri sănătoase și să evite lucrurile care îi fac rău.

Conform Parenting.com, pe măsură ce copii tăi cresc, vei ajunge să îți îmbunătățești tot mai mult obiceiurile și comportamentul. Tocmai de aceea, lecția trebuie să plece de la tine, pentru că toți copiii imită comportamentul părinților lor și practică în viață lucrurile pe care le văd acasă. Într-un fel, se poate spune că afecțiunea pentru copilul tău te va forța să trăiești mai sănătos, lucru care nu poate fi decât un beneficiu pe termen lung.

 Vei reveni la școală

Poate credeai că ai terminat de mult cu grădinița, școala sau gimnaziul, dar apariția unui copil în viața ta e pe cale să schimbe asta. Va trebui să îl ajuți constant cu temele, să repeți cu el și să îl ajuți să se pregătească pentru teste și examene. Va trebui să înveți din nou unele lucruri și să îți aduci aminte formule la matematică și reguli de gramatică. Dar vei face toate lucrurile astea cu o mare plăcere, pentru că vei fi mereu animată de curiozitatea și pofta de cunoaștere a micuțului tău.

Cumpărăturile de rechizite, ședințele cu părinții, serbările sau concursurile sportive vor fi toate momente deosebite, pentru că succesul copilului tău va fi și succesul tău și bucuria lui va fi și bucuria ta. Iar fiecare zi petrecută cu micuțul va fi o ocazie pentru a învăța lucruri noi, atât despre el cât și despre tine însăți.

 Sursă foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie