Ideea minunata a unei femei, prin care ajuta sute de cupluri sa treaca peste momente cumplite

Una din sase femei va trece printr-o pierdere de sarcina sau va naste un copil mort in decursul vietii. Iata ce idee a avut o femeie pentru a ajuta cuplurile sa treaca mai usor peste acest eveniment tragic din viata lor.

Leighanne Hedges, in varsta de 34 de ani lucreaza la o firma de pompe funebre, iar in timpul liber coase haine de bebelusi. Care e legatura, v-ati putea intreba.

Ei bine, totul a inceput intr-o zi cand la firma la care lucreaza au venit doi parinti ce pierdusera copilul la 20 de saptamani de sarcina.

„Nu exista haine atat de mici, iar parintii erau atat de afectati de pierdere…
Asa ca, destul de stangaci, m-am apucat sa-i cos o vestuta in care sa-l inmormanteze macar cu putina demnitate, mai degraba decat infasurat intr-o paturica.
Era atat de mic, insa tot mai avea nevoie de hainute. M-am dus acasa si am cusut de mana. Nici nu stiu cum s-a intamplat, pur si simplu simteam ca asta au ei (parintii) nevoie, si asta am facut.

„…primim bebelusi direct din spital, infasurati in servetele sau adusi intr-o tava metalica…”

De multe ori primim bebelusi veniti direct din spital, infasurati in servetele sau intr-o tava metalica. Nu e nici urma de demnitate, iar asta incercam noi sa facem.
Am inceput cu cateva hainute, insa pana acum am imbracat mai mult de 3500 de bebelusi, furnizam hainutele catre 31 de spitale din UK si avem zilnic cereri.

Orice inmormantare este trista, insa pierderea unui copil e aparte, familii care isi pierd un copil, care practic isi pierd viitorul.

Haine bebelus

Imediat ce vezi semnul pozitiv pe testul de sarcina, deja te gandesti la prima zi de nastere, la drumul catre scoala, absolvirea, momentul in care se vor casatori. Practic deja ii planifici viitorul.
Cand un bebelus moare, parintii simt ca pierd controlul a tot ceea ce doreau sa se intample, dar nu se va mai intampla.
Prin acest gest, le dam inapoi putin control, ceea ce pare sa ii ajute.

Leighanne a mai pornit si un grup de suport si a dedicat o zona de gradina parintilor in doliu.

„…amintirile acestea dureaza o viata”

Fiul Amandei s-a nascut mort in 2014: „Ai atat de putin timp cu un copil cu care crezi ca vei avea o viata intreaga, asa ca amintirile acestea dureaza o viata.”

Amanda rememoreaza momentele cumplite de dupa nastere: „Imi amintesc senzatia de sufocare, nu stiam ce sa fac mai departe. Nu stiam cum sa traiesc in continuare. Leighanne m-a ajutat sa-mi amintesc cum.

Pare un lucru atat de marunt, insa daca stai sa te gandesti, cine ar vrea sa-si ingroape bunica, mama, bunicul fara haine pe ei? N-ai face asta, nu?
Atunci de ce sa procedezi asa cu un copil?”

In final, Leighanne, care a pierdut si ea o sarcina candva, se destainuie: „Scopul meu este sa ma asigur ca niciun copil nu este inmormantat fara haine.
E atat de tragic, si nu e cu nimic diferit de alte decese. Nu e ceva de care sa ne fie rusine, e firesc sa vorbim despre asta”

Copyright imagine: peterhermesfurian / 123RF Stock Photo


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie