Medic condamnat la inchisoare pentru moartea unei fetite de 5 ani

Dupa o lupta de mai bine de 7 ani in instanta, Georgeta Calinescu, medic acuzat de malpraxis, a fost condamnata la 1 an de inchisoare cu suspendare, potrivit ebihoreanul.ro

Verdictul vine dupa o lunga batalie juridica dusa de parintii fetitei, care au acuzat-o pe doctora ca le-ar fi tratat gresit fetita in varsta de 5 ani.

Patricia Aktaa a ajuns la spital in 2010, in urma unei intoxicatii cu Salmonella, dupa ce a mancat dintr-o prajitura la o petrecere, alaturi de alte 11 persoane. Desi fetita n-a fost singura cu toxiinfectie alimentara, ea a fost totusi singura care nu a supravietuit.

Potrivit surselor, micuta a dezvoltat o complicatie numita coagulare intravasculara diseminata, ce poate fi tratata prin administrarea de plasma, doar in sectiile de urgenta.

I s-a administrat tratamentul gresit, iar parintii erau pusi sa o faca sa taca

Cu toate ca intrase in coma si avea febra 42°C, copila a fost transferata la Spitalul Municipal abia 3 ore mai tarziu.

In aceasta perioada, medicul de garda, Georgeta Calinescu, a tratat-o pe Patricia doar simptomatic, cu antifebrile si comprese reci.

In schimb, medicul le-a cerut rudelor in mod repetat sa o faca sa taca, deoarece ar fi deranjat alti pacienti cu gemetele sale.

Colegiul medicilor a considerat-o pe doctorita nevinovata, iar instanta a dat in repetate randuri verdicte de achitare.

Insistenta mamei insa, prin recursurile facute in repetate randuri, au dus la un verdict favorabil: Curtea de Apel a decis condamnarea medicului la un an de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune in valoare de 80.000 euro parintilor, solidar cu spitalul.
La auzul sentintei, parintii Patriciei au izbucnit in plans.

Sursa imagine: Ebihoreanul.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie