Nasterea in apa – pro si contra

Ultimii ani au adus si la noi moda nasterii in apa. Metoda are multe avantaje, insa presupune si riscuri. Mai jos ai cateva informatii de la care sa pornesti documentarea, daca iei in considerare aceasta optiune.

1. Noi credem ca nasterea in apa este un produs al medicinei moderne, insa exista informatii ca unii dintre faraonii Egiptului antic au fost nascuti in apa.

Prima nastere „moderna” in apa despre care avem dovezi s-a petrecut in 1803, in Franta. In anii ’70, Rusia si Franta au fost tarile care au incurajat aceasta metoda de aducere pe lume a bebelusilor.

Cu toate acestea, tot un medic francez, Frederic Leboyer, a fost cel care a atras atentia, in 1983, ca bebelusii nascuti in apa ar putea ramane traumatizati pe viata din cauza modului in care au venit pe lume.

2. Efectul relaxant al apei (calde) este de ajutor in timpul travaliului. Contractiile sunt mai putin dureroase si sunt resimtite mai usor si de catre tine, si de catre bebelus.

Apa te relaxeaza si poti respira cu regularitate si calm. In plus, in apa te simti mai usoara, nu percepi toate extra-kilogramele, te poti misca mai usor, te simti mai confortabil si iti gasesti natural o pozitie care favorizeaza aducerea bebelusului pe lume – sunt de parere specialistii. Gravitatia lucreaza in favoarea ta si, in plus, este mai usor sa impingi in apa decat in aer.

Citeste continuarea in revista BABY – octombrie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista