Cum să devii expertă la schimbat scutece. 4 trucuri simple pentru mămicile grăbite

Schimbatul scutecelor este una dintre cele mai importante operațiuni de rutină atunci când ai un bebeluș. Dacă nu oferi suficientă atenție acestui proces, riști ca cel mic să dezvolte infecții sau iritații ale pielii. De aceea, e important ca, indiferent cât de grăbită ești, să ții cont de următoarele sfaturi, care pot face schimbatul scutecelor mai ușor atât pentru mamă, cât și pentru cel mic:

  1. Identifică scutecele optime pentru bebelușul tău

Se estimează că un bebeluș folosește în medie 7.000 de scutece, înainte de a învăța să meargă singur la toaletă. Asta înseamnă că, pe măsură ce schimbi mai multe scutece, vei învăța să faci acest lucru mai bine și mai eficient. Pe de altă parte, este cu atât mai important să alegi scutecele potrivite pentru copil și perioada sa de dezvoltare.

Trebuie să ții cont de câteva criterii, cum ar fi greutatea sa, cât de sensibilă este pielea acestuia sau cât de absorbant este scutecul. Înainte să devii loială unui tip de scutec, e bine să compari mai multe. Astfel, poți observa care îi oferă cea mai bună protecție și confort copilului. Doar după acest pas e bine să îți faci rezerve de scutece. E o greșeală să le cumperi în cantități mari, fără să știi dacă sunt potrivite pentru copil.

  1. Dedică un loc special schimbării scutecelor

Organizarea este cheia schimbării scutecelor. Un „colțișor' dedicat acestei operațiuni este necesar, dacă nu vrei să pierzi timp cu pregătiri. Poți alege o masă sau o comodă pentru înfășat și schimbat bebelușul, sau să adaptezi una pe care deja o deții. Sertarele sunt foarte utile, pentru că vei avea nevoie de multe lucruri la îndemână. Măsuțele pentru înfășat au mai multe rafturi, pe care poți depozita, de asemenea, lucrurile necesare.

Toate lucrurile necesare ar trebui să fie la îndemână. Atunci când schimbi scutecul celui mic, nu ar trebui să îți lipsească: scutece curate, șervețele umede, loțiune care să prevină iritațiile și un schimb de haine curate, în caz că celelalte s-au murdărit. Astfel, te poți mișca repede, iar cel mic nu are timp să devină prea neliniștit. În plus, eviți situațiile în care îl pregătești pe cel mic să fie schimbat, pentru ca apoi să realizezi că nu ai scutecele la îndemână.

  1. Schimbă scutecele cu răbdare, oricât de grăbită ești

Dacă ești grăbită și agitată, și copilul poate deveni neliniștit. În schimb, distrage-i atenția cu jucării și vorbește cu el, cu calm și drag. Poți folosi și un carusel muzical, pe care să îl pornești de fiecare dată când schimbi scutecul.

În plus, nu trebuie să sari niciodată peste pași, pentru sănătatea copilului. Trebuie să îți speli bine mâinile înainte să începi. Fetițele trebuie mereu șterse din față în spate. Uneori, te poți aștepta ca cei mici să urineze când le schimbi scutecul. De aceea, poți folosi un scutec nou sau un material curat ca să previi accidente în cazul băiețeilor.

  1. Pregătește-te pentru momentele când nu sunteți acasă

Dacă ți-ai schimba micuțul doar acasă, în locul special creat pentru asta, lucrurile ar fi mult mai simple. Însă uneori va trebui să faci acest lucru „în deplasare'. E suficient de stresant să îți duci bebelușul în locuri noi, fără să îți faci griji de schimbatul scutecelor. De aceea, e bine să ai o geantă pregătită tot timpul, care să conțină mai multe perechi de scutece, șervețele umede, câteva pungi de plastic care să te ajute să scapi de gunoi și câteva jucării care să îi distragă atenția. Pe lângă aceste sugestii, probabil vei avea tendința să pui multe lucruri, ca să fii sigură că ai la dispoziție tot ce ai nevoie. Este însă la fel de rău să faci exces de zel. Dacă ai prea multe bagaje, va deveni greu să te deplasezi.

Sursă foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Baby recomanda