In vizita la Bianca (luna a opta)

O noua luna, o noua etapa, noi schimbari… De la alimentatie la achizitiile psihomotorii, la toate capitolele avem noutati.

Pentru sedinta noastra foto din aceasta luna, am profitat de ocazia ca Madalina dorea sa cumpere o olita pentru Bianca si am mers impreuna la magazinul Miniblu, unde am petrecut ceva timp printre jucarioare, carucioare si hainute care mai de care mai colorate.

„Am primit vizitele unor prietene cu copii si a fost foarte incantata pana s-a ajuns la faza cu impartitul jucariilor”.

Dupa vaccin
„I-am facut vaccinul acela trivalent despre care va povesteam luna trecuta si a fost primul la care am avut reactie.

Nu a avut temperatura mare, dar i-a crescut putin si a fost si mai maraita cateva zile. In rest, ca stare de sanatate – stam bine. Am mai avut probleme cu constipatia.

Are un scaun pe zi, dar asta doar pentru ca folosim un supozitor.

Stiu ca exista pareri conform carora da dependenta, dar alta solutie nu am, ii dau suficiente lichide, inclusiv suc de pere, dar tot avem nevoie de acest ajutor'.

Medicul m-a sfatuit sa ii dau multe fructe cu pulpa. Ca aliment nou am introdus iaurtul, nu-i place simplu, il vrea doar cu fructe.

„Cel mai frumos moment al zilei pentru mine ramane cel cand ajung acasa si ii vad expresia in­cantata a fetei si manutele care se intind spre mine.”

Jocuri si jucarii preferate
Unul dintre jocurile noastre preferate este de-a bau!'. De obicei, daca mama o tine in brate, ma ascund in spatele ei si ii apar Biancai pe o parte si pe alta.

Ma urmareste cu privi­rea si incearca sa ghiceasca de unde voi aparea, nu se multumeste sa rasar eu din spatele mamei. In topul preferatelor au intrat si animalutele.

Bunicul ne-a dat o carte cu animale; eu ii arat Biancai animalele, pun degetul pe animalut, pune si ea degetul si se amuza tare cand ii spun ca rata face mac-mac.

La capitolul jucarii, preferate raman tot cele cu melodii sau care scot sunete.

I-am mai cumparat niste cuburi colorate, dar nefiind muzicale nu au avut prea mare succes. Oricum, la joaca doreste companie.

Alte schimbari in program
Am mutat ora de baita – inainte ii faceam la ora 10, acum – la 9 (21) ne balacim deja.

Avem ceva probleme la culcare; din cauza dintisorilor, este mai agitata.

Nu prea vrea sa adoarma si trebuie sa fie pacalita cu diferite trucuri. Din pacate, tot leganatul functioneaza in final…

Am introdus galbenusul de ou in meniu – ii place, dar nu la fel de mult ca si supita, pe care o mananca cu mare pofta.

Buni o face in fiecare zi, cu legume proaspete. Ii punem in supita si bucatele de carne de pui – vita nu ii place, am incercat de mai multe ori sa-i dam.
 

Foto: Octav Nitu. Multumim magazinului Miniblu pentru sprijin.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor