Cultiva-i interesul pentru lectura

Enciclopediile pentru copii – acest izvor nesecat de cunostinte atat pentru cei mici, cat si pentru parintii lor. Acum, mai mult decat oricand, aceste carti resursa sunt foarte bine structurate pentru fiecare palier de varsta a copiilor.

Vom invata copilul cum sa caute intr-o astfel de carte si cum sa se bucure de ceea ce afla din ea, precum si cum sa aplice, sa foloseasca ceea ce citeste. Enciclopedia pentru copii face trecerea placuta de la cartea de povesti la cartea stiintifica.

Cartea puzzle – un joc si o carte in acelasi timp. Fiecare pagina ofera prin jocul de puzzle ragazul necesar parintelui pentru a transmite copilului pe indelete informatiile ceva mai complexe despre imaginea pe care cel mic o compune cu rabdare.

Sunt si un mijloc foarte potrivit pentru dezvoltarea atentiei distributive deoarece parintele poate intreba copilul, in timp ce lucreaza, anumite lucruri despre textul citit sau despre informatiile pe care el le are deja legate de ceea ce este reprezentat in imagine. Un mod foarte nimerit de a petrece timp de calitate cu copilul.

Aceste materiale didactice pot fi folosite de copil in jocul de-a gradinita – el ii va invata pe parintii sai despre acele lucruri.

Cartile cu litere si cifre, cartile care ne invata ceasul, numaratoarea, culorile, formele geometrice, antonimele, animalele domestice si salbatice, fructele si legumele, fenomenele naturii, medii de viata sunt extraordinare pentru a consolida ceea ce se invata la gradinita, dar si un suport vizual pentru a incepe sa invatam cuvinte intr-o limba straina.

Mai putin cumparate de parinti pentru copiii lor, dar extrem de importante pentru formarea simtului literar al copilului sunt cartile de poezii. Nu vorbesc aici doar de cartile de poezii ale clasicilor, ci despre orice carte cu poezii pentru copii.

Vom citi copilului (de gradinita) o poezie si nu il vom pune sa o memoreze, ci… sa o deseneze sau sa o picteze. Ceea ce vrea copilul (nu parintele) sa transpuna in culoare si desen din ceea ce a inteles el din versurile citite. Este un mod extraordinar de stimulare, dezvoltare a creativitatii.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Educatie
Buton