Elevii premianti nu mai primesc burse

Elevii premianti nu mai primesc burse, desi Guvernul a dar ordin privind acordarea bruselor de merit tuturor elevilor premianti, care obtin o medie generala peste 8,50.

Din pacate, acest ordin al Guvernului este respectat doar „pe hartie” in foarte multe localitati din tara deoarece consiliul executiv a permis consiliilor locale sa distribuie banii „in functie de buget” si astfel doar o foarte mica parte din scoli si licee primesc fonduri pentru acordarea burselor de merit.

Bursele de merit pe care elevii premianti ar fi trebuit sa le primeasca erau in valoare de 100 de lei.

Un caz concret in care elevii premianti nu mai primesc este la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti, unde peste 80% dintre elevi au medii peste 8,50 insa doar o mica parte dintre ei primesc bursele de merit.

Acelasi lucru se intampla si in comuna Maierus, din judetul Brasov unde nici macar nu s-a auzit de aceste burse. Intrebat de ce elevii premanti nu primesc burse, Nistor Boricean , primarul comunei a declarat pentru Stirile ProTV
ca bugetul nu este suficient si, desi recunoaste ca a marit salariile angajatilor din primarie cu un procent „confidential” si refuza sa explice de unde a avut aceste fonduri, despre brusele de merit ale elevilor, primarul declara „daca nu sunt bani, n-o sa dam”.

Sursa: Stirile ProTV
Foto: Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau