Iata de ce e extrem de important sa vorbim cu fetele despre menstruatie mai devreme decat am crede

Multi parinti se gandesc cu groaza la ziua in care trebuie sa abordeze problema menstruatiei si a reproducerii cu copiii lor.

Insa pe cat este de incomoda discutia, pe atat este de necesara. La fel de importanta este si discutia despre pubertate, care merge „mana in mana” cu cea legata de reproducere.

Daca aceasta din urma mai poate fi amanata, discutia despre pubertate este esentiala inainte ca aceasta sa se intample.

Fetele din generatiile noi au prima menstruatie tot mai devreme, iar intamplarea prin care a trecut o profesoara e dovada clara ca trebuie sa pregatim viitoarele adolescente mai devreme pentru ce urmeaza sa se intample in corpul lor.

„Va rog invatati-va copiii despre menstruatie si pregatiti-i pentru asta”

„Nu era nici macar 8:30 dimineata, iar eu supravegheam copii de clasele a treia si a patra, inainte de inceperea orei.
O fata de clasa a patra s-a dus la baie si n-a mai iesit. M-am dus sa verific ce e cu ea si fetita a inceput sa-mi spuna ca nu poate iesi din baie, ca ceva e in neregula, ca a facut treaba mare, dar cumva, prin fata.
Tocmai avea prima menstruatie, iar ea habar n-avea ce i se intampla.
A trebuit sa ii dau un absorbant foarte mare, ca doar din acela aveam si a trebuit sa ii sun parintii sa vina sa o ia acasa, ca era complet derutata si trista.
Nu poti controla cand ii vine menstruatia, insa te poti asigura ca fata ta e pregatita pentru asta. Va rog pregatiti-va copiii.
Nu e nimic ciudat sa vorbesti despre asta cu copiii, dar nu e treaba mea ca profesor sa trec printr-un subiect extrem de personal si delicat cu un copil.”

Sursa text: Reddit

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau