Iti pupi copilul pe gura?

Sunt parinti, si alti membrii ai familiei care aleg sa isi pupe copilasii pe gura. Nu conteaza ca au doar cateva luni, 10, 14 sau 19 ani, ofera si primesc pupici pe gura de la copiii lor.

Acesti parinti spun ca acest gest li se pare incredibil de adorabil si chiar ceva absolut necesar. Un profesor de psihologie de la UCLA sustine insa ca daca acest obicei exista, trebuie neaparat sa inceteze pana la o anumita varsta.

Aceasta declara pentru Yahoo.com ca, „pupatul copilului pe gura poate fi stimulant si poate crea mult prea multa confuzie. Daca mamica il pupa pe tatic pe gura si invers, ce inseamna atunci cand copilul isi pupa parintele pe gura? Daca ar trebui sa raspund la intrebarea, cand ar trebui sa nu iti mai pupi copilul pe gura, raspunsul ar fi: chiar acum!”

Intrebate ce parere au despre acest obicei, o parte din mamici au raspuns ca este un obicei „cultural”, ca nu considera ca acest obicei atat de inocet si de pretios poate fi ceva nepotrivit sau daunator. Este considerat o forma de afectiune la fel ca o imbratisare, un pupic pe obraz sau o strangere de mana.

Pe de alta parte, sunt mamicile care considera total nepotrivit acest gest si spun ca afectiunea fata de copiii se poate exprima prin nenumarate alte forme decat pupatul pe gura. Aceasta considera acesta un gest de intimitate intre parteneri si nu cred ca este deloc un gest potrivit fata de copii.

Printre cei care sustin pupatul pe gura, se afla si vedete precum Victora Beckham care a fost aspru criticata dupa ce a postat pe contul sau de Instagram o imagine in care o pupa pe fiica ei Harper.

Happy Birthday baby girl 🙏🏻💕 We all love you so much 💜💜💜 X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

A photo posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau