Mesajul unei mamici dupa s-a spus despre fiul ei ca este „dezgustator”

Ca parinte, este foarte important sa insufli copilului o imagine pozitiva asupra propriului corp. Este atat de important incat, daca copilul se simte bine in pielea lui asta va face o diferenta majora in ceea ce priveste increderea si stima de sine a copilului.

Pentru parintii care au copii cu dizabilitati sau diverse afectiuni, acest lucru reprezinta o mare provocare avand in vedere ca ceilalti copii si uneori chiar si adultii pot fi lipsiti de mila atunci cand incep sa judece.

Dallas Fowler este mamica lui James, un baietel superb in varsta de 2 ani, care are probleme cu colonul. Pana la aceasta varsta frageda deja a avut mai multe interventii chirurgicale si acum are o punga de evacuare pentru colostomie  – „Colostomia este un proces chirurgical prin care un capăt al intestinului gros este scos prin peretele abdominal. Fecalele sunt eliminate prin intestin şi golite într-o pungă ataşată de abdomen.”

Desi doar in Stalele Unite, aceste pungi sunt folosite de peste 500.000 de oameni, uneori, strainii poat face comentarii rautacioase.

In timp ce se afla la cumparaturi intr-un supermarket cu mamica sa, tricoul lui Jameus s-a ridicat putin ceea ce a facut sa se vada punga de colectare pentru colostomie. Acest lucru a starnit o reactie total reutacioasa a unei femei aflate in spatele sau, care dupa ce s-a uitat lung si cu scarba, a intrebat-o pe mamica lui, cum a putut lasa pe cineva sa ii faca asta fiului ei.

Luata complet pe nepregatite, Dallas a incercat sa ii explice femeii despre problemele medicale ale lui Jameus, insa femeia i-a raspuns simplu: „Imi pare rau insa este de-a dreptul dezgustator. Te rog sa ii tii bluza in jos”.

Nu are rost sa mai precizez ca Dallas a fost socata de aceste comentarii rautacioase insa a decis sa evite o confruntare asa ca nu a mai raspuns nimic, insa dupa aceasta intamplare a decis totusi sa faca o postare pe Facebook.

„Iata cateva informatii pentru cei ce nu stiu ce inseamna o colostomie. O colostomie este o deschizatura creata chirurgical, care permie corpului sa elimine fecalele. Este asta prima optiune la care m-as fi gandit pentru fiul meu? Evident ca nu insa a fost singura sa sansa la viata.
Atunci cand avea 2 saptamani de la nastere, colonul sau s-a rupt si asta i-a cauzat o infectie aproape ca l-a ucis. Aceasta colostomie i-a salvat viata. Este foaret posibil sa poarte aceasta punga toata viata lui si daca asa va fi, atunci este datoria mea sa il invat sa aiba o imagine pozitiva despre propriul corp. (Asa cum este datoria fiecarui parinte).
Va fi datoria mea sa il invat sa isi iubeasca corpul cu tot cu punga atasata. Daca ar fi fost cu doar cativa ani mai mare decat este acum si ar fi fost capabil sa inteleaga ingnoranta de care a dat dovada acea femeie in magazin, cat de puternic credeti ca ar fi fost imapctul negativ asupra lui?

Vedeti, ceea ce acea femeie nu a inteles este ca atunci cand copilul meu este sanatos, nu este cu nimic diferit de oricare alt copil in varsta de 2 ani. Alearga, se joaca, merge la inot, merge la cresa. Cand este sanatos si te uiti la el, nu poti vedea ca a avut peste 20 de interventii chirurgicale pana la varsta de 2 ani.

Nu ai sti ca mai are de trecut prin inca multe alte operatii de-a lungul vietii. Nu sti ca trece prin tratamente dureroase de dilatare si irigare de doua ori pe zi. Nu sti ca in fiecare zi in colostomia lui este introdus un cateter prin care sunt introduse fecale, de doua ori pe zi, in speranta ca se va forma colonul.

Este inima mea. Este atat de amuzat si are o personalitate puternica. Este iubitor si bun si plin de energie.

Va rog, fiti buni si alegeti-va cu grija cuvintele, in special atunci cand face comentarii referitor la ceva ce nu va priveste. Fiecare duce o lupta despre care nu stiti absolut nimic, iar fiul meu isi castiga lupta.”

Surse: ortopedica.ro; wimp.com
Foto: Facebook.com/Dallas Fowler; Facebook.com/Jameusjourney


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau