Are ochii roșii – de ce?

Ochii roșii, senzația de mâncărime sau arsură și secrețiile oculare sunt simptome care apar des la copii. Uite ce le poate cauza.

 

Dacă are ochii roșii, un prim suspect ar fi conjunctivita – inflamația membranei care căptușește partea interioară a pleoapelor. Inflamația poate fi cauzată de o substanță iritantă în aer sau cu care ochii copilului au intrat în contact direct sau de o infecție (provocată de virus, bacterie sau chiar Chlamydia).

O cameră plină de fum, expunerea la apa dintr-o piscină, lumina prea puternică a soarelui pot determina o conjunctivită chimică.

Ochii roșii, iritațiile, senzația de arusră pot apărea și în cadrul conjunctivitei alergice – care durează cam 2-3 săptămâni, pe toată durata cât copilul este expus la alergen și persistă uneori, chiar în ciuda tratamentului.

O răceală obișnuită poate fi și ea însoțită de o conjunctivită minoră  – secrețiile la nivelul ochilor sunt însă mai mici decât în cazul infecțiilor bacteriene. În cazul în care cel mic suferă de o conjunctivită epidemică, în afară de ochii roșii, inflamații și mâncărimi, apare frevent un ganglion limfatic inflamat în spatele urechii.

Infecțiile cu Clamydia pot fi o cauză pentru ochii roșii și inflamația la nivelul ochilor și sunt destul de frecvente în primele luni de viață ale copilului. În aceste cazuri, medicul va recomanda tratamentul antibiotic.

Medicul pediatru este cel care va pune diagnosticul diferențial și va recomanda medicația necesară.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau