Superfetatie: A ramas insarcinata de doua ori, la 10 zile distanta

Majoritatea femeilor insarcinate pleaca de la premisa ca, fiind insarcinate, este perfect sigur sa intretina raporturi intime cu partenerul fara a se mai proteja, deoarece o alta sarcina nu s-ar mai putea produce. In cazul acestei femei insa, lucrurile nu au stat asa.

Kate Hill si sotul ei, amandoi australieni, aveau probleme in a concepe un copil. Femeia primise diagnosticul de ovar polichistic, care ii impiedica organismul sa elibereze ovulele la mijlocul ciclului menstrual.

Pentru a trata aceasta problema, femeia a apelat la un tratament hormonal menit sa ii sporeasca sansele de a ramane insarcinata. In scurt timp, Kate a avut parte de un test pozitiv si toata fericirea ce vine la pachet cu acesta.

10 zile mai tarziu insa, femeia a aflat din nou ca este insarcinata, si nu pentru ca ar fi uitat, ci pentru ca era insarcinata a doua oara.

Superfetatia: Cum s-a putut implanta o a doua sarcina

Majoritatea femeilor nu ovuleaza odata ce au o sarcina implantata, organismul impiedicand acest proces.
Insa in cazul ei, s-a produs o anomalie, numita superfetatie, un fenomen extrem de rar, in care femeile pot ramane insarcinate, chiar daca sunt deja insarcinate.

Anomalia este atat de rara, incat medicul lui Kate a fost nevoita sa o caute pe Google, iar ulterior femeia a aflat ca in lume exista doar 10 astfel de cazuri inregistrate.

Cuplul a conceptul astfel, la 10 zile distanta, 2 fetite ce nu erau gemene.
Ambele s-au nascut sanatoase, prin cezariana, cu greutati si dimensiuni diferite si chiar cu grupe de sange diferite.

Sursa: parents.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii