6 lucruri interesante despre loviturile bebelușului în burta mamei

Pentru cele mai multe dintre femeile însărcinate loviturile copilului din pântece reprezintă unul dintre cele mai minunate lucruri care li se pot întâmpla, pentru că asta înseamnă că micuțul crește și se dezvoltă.

Mai mult, asta înseamnă că sarcina a evoluat și a atins un alt nivel. Dar v-ați întrebat vreodată ce înseamnă de fapt aceste lovituri sau ce încearcă organismul tău de mamă însărcinată încearcă să-ți transmită? Dacă nu, iată câteva lucruri pe care ai vrea să le știi despre loviturile micuțului în timpul sarcinii.

Loviturile nu sunt simple lovituri

Toate știm că pe măsură ce copilul crește începe să se miște în pântece. Loviturile sunt legate de mișcările fătului în pântece. Deși toate mișcările bruște sunt catalogate drept lovituri, ele pot fi de fapt mișcări ale diafragmei, pot fi sughițuri, mișcări ale mâinilor, răsuciri și multe altele. Cu toate acestea, nu toate mișcările fătului sunt simțite de mamă, susține dr. Shantala Vadeyar, specialist în obstretică și medicină fetală. Și de cele mai multe ori, micările pe care mama le simte sunt catalogate ca lovituri. Până când copilul începe chiar să lovească poți simți mișcările lui ca pe niște fluturași în stomac.

Loviturile bebelușilor sunt adesea un răspuns la stimuli exteriori

Atât timp cât se află în burta mamei, bebelușul încearcă să întindă membranele pentru a se relaxa și de aici vin loviturile. Aceste mișcări fac parte din dezvoltarea normală a fătului. Totuși, copilul poate să se miște sau să lovească și ca un răspuns la stimului exteriori. Lumina sau chiar mâncarea pe care mama o consumă pot reprezenta un stimul pentru făt.

Bebelușii lovesc mai mult după ce mama mănâncă

Bebelușii sănătoși și dezvoltați normal, pot lovi la un moment dat chiar și de 15-20 de ori într-o zi. De cele mai multe ori ei sunt mai activi după ce mama mănâncă sau atunci când aud zgomote foarte puternice.

Bebelușii încep să lovească încă de la 9 săptămâni

Micuții încep să lovească foarte devreme, dar mișcările lor nu sunt percepute de mamă. Mama poate simți mișcările , de regulă, abia după 18-19 săptămâni. Pentru a simți loviturile mai devreme trebuie să te concentrezi și să fii foarte atentă. Multe mame consideră primele mișcări ale fătului gaze. După săptămâna 23 de sarcină, loviturile vor fi mult mai bine percepute de mamă. La a doua sarcină însă, mama poate simți mișcările copilului încă de pe la 13 săptămâni.

Un număr redus de lovituri poate fi un semn că este ceva în neregulă

Un copil sănătos, în jurul săptămânii 24 de sarcină, lovește în medie de 15-20 de ori într-o zi. Mamele devin îngrijorate atunci când copilul nu mai lovește așa des, tocmai pentru că știu că acesta poate fi un semn rău. În acest caz există posibilitatea să fie vorba despre faptul că micuțul nu primește suficient oxigen. Este indicat ca în acest caz să mergeți la medic pentru o ecografie și pentru evaluarea activității fătului. Se poate întâmpla câteodată să fie detectată o problemă ce ar putea deveni gravă și poate să fie nevoie de naștere provocată mai devreme de termen.

Deși în popor se spune că un bebeluș care lovește mai puțin va fi o persoană mai liniștită, aceasta nu are nico bază științifică. Faptul că activitatea fătului este foarte redusă poate însemna că micuțul are nevoie de ajutor.

Activitatea fătului mai poate scădea și dacă glicemia mamei scade semnficativ.

Nu întotdeauna activitatea redusă a fătului reprezintă o problemă gravă

Sunt și momente în care fătul se odihnește. Perioade de 40-50 de minute, el are nevoie de odihnă. Mai mult, după săptămâna 36 el micuțul nu mai are loc să fie atât de activ ca înainte.

Sursa:timesfull.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sarcina